Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2011,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Niko Markovič Kuvajt

Sreda, 27. 7. 2011, 13.09

8 let

Markovič: Cilj so olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnje tri tedne je Slovenija na pripravah gostila rokometno reprezentanco Kuvajta, ki jo vodi Niko Markovič. Treningi so bili trdi in naporni, a če želijo na OI, tudi mora biti tako.

Niko Markovič je eden izmed peščice slovenskih trenerjev, ki delujejo v državah Perzijskega zaliva. V nogometu je v Združenih arabskih državah denimo uveljavljen Srečko Katanec, pa Slaviša Stojanovič, v rokometu v Katarju deluje Borut Maček, z njim tudi Rolando Pušnik, Niko Markovič pa je povratnik na klopi Kuvajta.

S Kuvajtom je dvakrat postal azijski prvak, nato pa za nekaj časa "preklopil" v Dubaj. Po emiratski avanturi pa se je odločil za pot nazaj. Po lanski vrnitvi je močno prevetril člansko reprezentanco, saj zapuščina zadnjih let ni bila takšna kot bi si želel. "Dobil sem reprezentanco v sesulu. Treba je bilo marsikaj spremeniti. Preveriti potenciale na igrišču, sestavi ekipo, ki se bi lahko borila z najboljšimi, postaviti drugačen sistem," je ob obisku v Podčetrtku razlagal Markovič.

"Svojo" reprezentanco je pripeljal na priprave v Slovenijo, v Terme Olimia, kjer pravi so pogoji vrhunski. "Pogoji za trening so odlični, tako v naravi kot v dvorani. Na voljo imamo vse, kar potrebujemo. Okolje je izredno, igralci so se lahko posvetili samo rokometu." Ubijalski treningi dvakrat na dan so trajali tudi po dve uri, z videnim so bili zadovoljni tudi predstavniki Rokometne zveze Kuvajt. Markovič si je za gostovanje v Sloveniji ob sebi zbral še dva, ki jima popolnoma zaupa. Za vratarje je skrbel nekdanji slovenski vratar Aleš Anžič, za poškodbe, masaže in podobno pa fizioterapevt Jani Pristovšek.

Kot je poudaril Markovič imajo reprezentanje sedaj nekaj časa za počitek, v začetku septembra pa jih čaka vrnitev v Slovenijo. Sledile bodo nove priprave, pa tekme v Sloveniji, na Madžarskem in v Nemčiji. Kuvajt v tej sezoni čaka azijsko prvenstvo: "Tam nam ne bo lahko, Japonska, Koreja, Katar in podobni so veliki tekmeci, le eno mesto pa pelje v London 2012. Odločeni smo, da se uvrstimo na olimpijske igre." Kvalifikacije jih čakajo v Seulu 23. oktobra.

Ne spreglejte