Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 2. 2013,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borut Mačkovšek Hannover

Nedelja, 17. 2. 2013, 9.06

8 let

Mačkovšek v Nemčijo že na zdravniški pregled

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Borut Mačkovšek, levi zunanji Celja Pivovarne Laško, je v zelo resnih pogovorih s Hannovrom.

Zanimanje iz Nemčije je v minulih dneh že opisoval. Vroča želja po Flensburgu se mu očitno ne bo izpolnila. Izjemno nadarjeni, a včasih nepredvidljivi Borut Mačkovšek je korak od podpisa pogodbe z bundesligašem Hannovrom. ''V nedeljo potujem v Nemčijo na zdravniški pregled, da se dogovorimo, da vidim vodstvo kluba, trenerja. Morda bo sledil že podpis pogodbe, ne vem še,'' je 20-letnik, ki naj bi postal eden vodilnih igralcev reprezentance na zunanjih položajih, predvsem z vidika projektilov od daleč, razlagal po tekmi Celja s Constanto.

''Slišal sem, da je trener (Christopher Nordmeyer, op. a.) dober. Trenutno so peti na lestvici. Klub se dviguje. Rekli so, da imajo velike ambicije. Jaz jim verjamem in sem se odločil, da bom verjetno tam nadaljeval svojo športno pot,'' je še pristavil Mačkovšek. Kaj ga žene iz Celja, najbolje ve le on sam. Denar pri 20 letih načeloma ne bi smel biti glavno vodilo, (mnogo) bolj stimulativno okolje za razvoj. V vsakem primeru bo prva tujina prvovrsten test za primorskega mladeniča, na vseh ravneh. Pravi sicer, da se nima v knežjem mestu nad čim pritoževati, ampak ... Rad bi stopil korak naprej. Podpis z bundesligašem mu naj ne bi zamajal psihološkega ravnovesja. Še več, trener Vladan Matić, ki je v preteklosti Mačkovškovim muham večkrat pogledal skozi prste, trdi, da je celo bolj sproščen.

V to smer kaže tudi njegova igra proti Constanti. Šest zadetkov iz osmih strelov, podaje soigralcem, igra v obrambi. Poleg Matevža Skoka je bil najboljši celjski igralec. Malce smo ga podražili, da bi očitno vselej pred evropsko tekmo moral prejeti v ''dar'' modrico, kakršna mu je bila poklonjena na zadnji tekmi državnega prvenstva. ''Mislim, da vzrok ni bila modrica, ampak motivacija za preživetje v ligi prvakov. Morali smo zmagati, motivacija je bila na vrhuncu, nikogar ni bilo treba posebej prositi. Vsi smo odigrali odlično, dosegli smo cilj. Na Švedsko odhajamo z malo več samozavesti,'' je razložil Izolčan. Velika noč še prihaja, on pa bo veliki teden doživel najbrž predčasno. Morda bo to že prihajajoči.

Ne spreglejte