Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
7. 5. 2013,
19.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Škofja Loka rokomet

Torek, 7. 5. 2013, 19.30

7 let, 12 mesecev

Loka 2012 ekspresno v 1. B-ligi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Loka 2012, klub, ki je v Škofji Loki, tradicionalnem gorenjskem rokometnem središču, lani nastal na pogorišču ''starega'' rokometnega kluba, se je bliskovito uvrstil v 1. B-ligo.

Mlada ekipa Loke 2012 je v sezoni 21-krat zmagala, doživela en remi in zgolj dva poraza. Za slovo od uspešne sezone je v Železnikih ugnala lokalnega tekmeca s 35:24. Gorenjci, znani po izvrstni rokometni šoli, kjer sta med številnimi drugimi gulila klopi tudi Jure Dolenec in Matej Gaber, si v svoji prvi sezono med 1.B-ligaši želijo med peterico, a se tudi napredovanja med elito ne bi branili. A v sezoni vse nikakor ni bilo tako slovesno kot na koncu. Še sredi avgusta Loka 2012 ni imela nobenega igralca članske ekipe, saj je stečajni upravitelj ''starega'' kluba želel odškodnine za vse igralce. A na srečo so upniki pokazali obilo razumevanja.

''Sedemnajstega avgusta smo dobili izpisnice od stečajnega upravitelja in tako so lahko igralci, mlajši od 21 let, prestopili v novoustanovljeno društvo brez odškodnin. To je bilo ključno dejanje,'' je pojasnil poletne križe Dušan Čater, sekretar Loke 2012, kjer se skupaj z mini rokometom udejstvuje 168 igralcev.

''Pokrite imamo vse selekcije. Mini rokomet se igra na treh šolah, mlajši dečki B igrajo s prvo in drugo ekipo, tu so mlajši A, starejši B in A, kadeti, mladinci, člani. Pred sezono smo ostali brez brez vseh članskih igralcev Merkurja. Kasneje so se iz Železnikov vrnili Jan Korošec, Anže Rebič, Alen Šibanc in Andrej Završnik. Vsi ostali so mlajši,'' je še dodal.

Vodstvo mladega kluba, ki ga vodi predsednik Mišo Cerovski, se ne želi spuščati v grehe preteklosti, ampak pisati svojo zgodbo, skromno in delavno. Z domačimi igralci in trenerji, pri tem pa računajo in upajo na razumevanje tako lokalne skupnosti kot tudi pokroviteljev. Z uvrstitvijo članov v 1. B in mladincev v prvo ligo bi izpolnili načrt za letošnjo sezono. Najmanj v naslednjih dveh letih si želijo v prvo ligo. Ponosni so tudi na mlajše selekcije, starejši dečki A in mlajši dečki A so prišli med štiri najboljše v državi. A nazaj k članom. Kakšna bo zasedba za 1.B-ligo? ''Velikih sprememb ne bo. S fanti smo se okvirno pogovarjali. Vsi se veselijo napredovanja in igranja na višji ravni. Nekateri so 1.B-ligo že okusili, večina jo bo prvič. Ne pričakujemo odhodov, potiho računamo na kako okrepitev. Če okrepitve bodo, bodo to loški igralci. Šibki smo pri vratarjih, kar nam je malo 'hodilo narobe' v minuli sezone. Imamo mlade in perspektive vratarje, ki pa nimajo kilometrine.'' Zdi se, da so loški zanesenjaki na pravi poti. Na kateri pa bo treba vztrajati.

Ne spreglejte