Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
28. 12. 2016,
13.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Ljubomir Vranješ rokomet Veszprem Veselin Vujović

Sreda, 28. 12. 2016, 13.54

6 let, 6 mesecev

Ljubomir Vranješ, ne Veselin Vujović na klop Veszprema?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
ljubomir vranjes | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trener rokometašev Flensburga in član zlate švedske generacije Ljubomir Vranješ je potrdil pogovore z evropskim podprvakom Veszpremom.

Madžarski Veszprem, ki je otok treh slovenskih legionarjev – Dragana Gajića, Blaža Blagotinška in Gašperja Marguča – za sabo nima blesteče jeseni. Ne glede na široko ekipo so nastopi v kar treh tekmovanji (pre)trd oreh. Madžarskega prvaka pa so ob tem napadle še poškodbe. Serija decembrskih gostovanj je prinesla tekme v NBA-ritmu. Deset dni, šest srečanj. Na udaru je še vedno trener Xavi Sabate, čigar nasprotniki gotovo ne morejo pozabiti neverjetno izgubljenega finala v lanski sezoni.

Že jeseni se je začelo govoriti o njegovi menjavi, ampak Španec ima vsaj za zdaj podporo vodilnih struktur kluba in še koga. Kar pa ne pomeni, da bo na klopi Veszprema sedel na vekomaj. Za nemški Sport 1 je kandidaturo za trenerja superzvezdniške ekipe potrdil odlični trener Flensburga Ljubomir Vranješ, ki je leta 2014 klub popeljal do naslova evropskega prvaka. Balkan Handball poroča, da bi lahko ta strokovnjak "spotoma" prevzel tudi madžarsko reprezentanco.

Veselin Vujović je spočit in pripravljen na novi klubski izziv. Da se bo ta pojavil v Veszpremu, je manj verjetno, a ne povsem izključeno. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Veselin Vujović je spočit in pripravljen na novi klubski izziv. Da se bo ta pojavil v Veszpremu, je manj verjetno, a ne povsem izključeno. Foto: Urban Urbanc/Sportida
To se sklada z mislimi Veselina Vujovića, ki je (bil) resen kandidat za trenerja. Za Sportal je pred kratkim dejal: "Madžarski klub je v položaju, ko išče trenerja, ki bi bil trener Veszprema in selektor madžarske reprezentance. V zadnjem času vselej spajajo funkciji. Na moje zadovoljstvo sem selektor Slovenije, zato so moje možnosti zmanjšane."

Vujović, ki je dejal tudi "kolikor sem blizu, toliko sem daleč od kluba", torej verjetno ne bo prevzel Veszprema, čeprav v športu vsak dan lahko prinese nov zasuk. Morda pa bo našel kakšen drug izziv. Po odhodu iz Zagreba se je dobro odpočil, reprezentančni urnik v prvi polovici leta 2017 pa ni tako natrpan ko letošnji. Kdo bo ta klub vodil Veszprem po svetovnem prvenstvu, bo znano kmalu.





Ne spreglejte