Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 12.31

8 let

Lepi lestvici: Gorenje na prvem mestu in s prvim strelcem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Velenjski rokometaši uspešno korakajo proti četrtfinalu pokala EHF. Zmaga nad švicarskim podprvakom jih je zadržala v boju za prvo mesto, o katerem bo bržkone odločila tekma z nemškim Hamburgom.

Rokometaši Gorenja so proti švicarskemu Winterthurju odkljukali še tretjo zmago na štirih tekmah skupinskega dela pokala EHF. Ta jih je zadržala v odličnem položaju ne le za drugo mesto, ampak ohranja tudi upe na zmago v skupini, kar bi prineslo lažjega nasprotnika v boju za zaključni turnir, ki je cilj Velenjčanov.

Tako Gorenje kot Hamburg, ki v Rdečo dvorano prihaja prihodnji teden, imata po šest točk v skupini A, slovenski podprvaki pa so na vrhu zaradi boljše skupne razlike v zadetkih. Staš Skube je bil po pričakovanjih spet eden najboljših velenjskih igralcev. Z novimi šestimi goli je na svoji šesti tekmi podaljšal bivanje na vrhu lestvice strelcev pokala EHF. Skupaj je Dolenjec pri številki 44 zadetkov. "Bili smo pripravljeni na globljo švicarsko obrambo, tudi zato so imeli nekateri drugi igralci več prostora. Tokrat smo se bolj mučili v napadu kot v Švici, a vseeno smo tekmeca držali na razdalji dveh ali več golov. Če zmagamo proti Hamburgu, bomo res blizu prvega mesta. Ampak naš osnovni cilj je osem točk. Upam, da jih bomo dosegli že proti Nemcem. Tako bo naše vsaj drugo mesto," je nasmejan in s sinkom v naročju razlagal slovenski reprezentant, ki ne želi preskakovati tem.

V sredo proti svojim

"Najprej moramo misliti na državno prvenstvo (DP). Ob sredah nekako slabše igramo kot ob sobotah. Da bi bilo bolje evropske tekme prestaviti na sredo? Mogoče res ne bi bilo slabo. V DP nam nekako ne steče. Nismo sicer še naredili spodrsljaja, ampak prepričan sem, da bomo na odločilnih tekmah pravi. S točkami nam gre za zdaj kot po maslu. Kar zadeva igro, smo z Evropo zelo zadovoljni, z DP pa malo manj. Imamo čiste glave, optimistično lahko zremo naprej," je dodal Skube. V sredo prihaja h Gorenju v goste prav "njegov" Trimo, v soboto pa bo dan za derbi vodilnih ekip skupine A z evropskim prvakom iz leta 2013 Hamburgom.

Ne spreglejte