Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
12.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Gal Marguč ŽRK Zagorje Krim Mercator Krim Mercator ŽRK Z'dežele

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 12.59

6 let, 7 mesecev

Rokometni prestopi

Lara Hrnčič iz Krima v Celje, kjer ostaja Gal Marguč

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
gal marguc | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Lara Hrnčič, ena od igralk, na katere se je naslanjala perspektiva rokometne reprezentance med levičarkami, se iz Ljubljane seli v Celje. V svojem domačem klubu do leta 2020 ostaja Gal Marguč.

Potem ko sta s Celjani pogodbo podaljšala David Razgor in Tilen Kodrin, je to storil še tretji krilni igralec Gal Marguč. Ta je do zdaj za matični klub zbral 152 nastopov, v katerih je dosegel 356 zadetkov. Klub se je z levičarjem dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni, torej do konca sezone 2019/20.

"Izjemno vesel sem podaljšanja pogodbe, saj je klub z dolgoročno pogodbo pokazal zaupanje vame. Komaj čakam začetek nove sezone. Verjamem, da bom letos dobil še več priložnosti po odhodu Blaža Janca. Na meni je, da to zaupanje upravičim v najboljši meri. Mislim, da se bova z Janom Jurečičem dobro dopolnjevala na krilu in uspešno nadomestiti Blaža. Gremo na novo pot s pomlajeno ekipo in potreben bo maksimalen pristop od prvega dne priprav, da se po najboljši moči zoperstavimo vrhunskim ekipam v ligi prvakov in Sehi," je povedal mlajši od bratov Marguč, ki (za zdaj) še ne bo šel po poteh svojega brata Gašperja, med legionarje.

Celjanke močnejše za visoko levičarko

Lara Hrnčič se iz Ljubljane seli v Celje. | Foto: Vid Ponikvar Lara Hrnčič se iz Ljubljane seli v Celje. Foto: Vid Ponikvar

Moški klub iz Celja je bil v pretekli sezoni prvak še četrtič zapored. Ženski pa je dosegel enega največjih uspehov v zgodovini. Igralkam Z'dežele je uspelo osvojiti tretje mesto. Za evropski izziv so se lepo zahvalile, zato pa so nekoliko prevertile ekipo. Iz Golovca odhajajo kapetanka Pia Hren, ki se je napotila v Zagorje, Nikita Privšek in reprezentantka Alja Vrček, ki je menda blizu Krki.

V Celje prihajajo dolgoletna reprezentančne krožna napadalka Katja Čerenjak, Tjaša Trobas, ki prav tako igra na tem igralnem položaju in verjetno najbolj zanimivo ime 24-letna Lara Hrnčič. Desna zunanja iz Velenja, ki je visoka 184 centimetrov, je bila zadnja tri leta članica Krima.

Na začetku te ere je nekdanja trenerka Marta Bon hvalila predvsem njeno igro v obrambi. V zadnjih dveh sezonah pa je njena kariera bolj životarila. Poškodba tetive se je namreč zapletla, in čeprav je tako v lanski kot predlanski sezoni odigrala nekaj tekem, ni našla ne konkretnih minut ne vloge ne mnogo zadetkov.

Spomladi je bila o svojih odločitvah še skrivnostna, poletje pa je torej razkrilo njeno novo destinacijo. V Celju bo občasna reprezentantka vsekakor lahko imela bistveno bolj oprijemljivo minutažo. Ne bo pa Evrope in regionalne lige.

Bojan Voglar ostaja trener v Zagorju. | Foto: Lojze Grčman Bojan Voglar ostaja trener v Zagorju. Foto: Lojze Grčman

Novi predsednik v Zagorju

V Zagorju revolucije, kakršno so nekateri napovedovali, ni bilo. Klub ima novega predsednika Gregorja Brinjevca. Bojan Voglar ostaja na klopi, obdržal je tudi nosilke igre Janjo Rebolj, Andreo Perić in Natašo Ljepoja.

Odšle so Tjaša Stanko, Pia Golob, Kaja Voglar in Valentina Panger. Nadomestila jih bo kombinacija prišlekinj in mladink, ki so bile druge v državnem prvenstvu.

 

Ne spreglejte