Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
15.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Branko Tamše

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 15.13

6 let, 6 mesecev

Priprave državnih prvakov

Kristian Bećiri predstavljen, Celjani pognali motorje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Potem ko se je ekipa pred kratkim predstavila v Laškem, so celjski rokometaši začeli tudi vaditi. Z novincem med krožnimi napadalci.

Kristian Bećiri bo v Celju ostal štiri leta. | Foto: Celje PL Kristian Bećiri bo v Celju ostal štiri leta. Foto: Celje PL Državni rokometni prvaki iz Celja so začeli priprave na novo sezono. Resnici na ljubo v zelo osiromašeni zasedbi, saj številni igralci opravljajo obveznosti v članski, mladinski in kadetski reprezentanci. Manjkali so Urban Lesjak, Miha Zarabec, Vid Poteko, Blaž Janc, Jaka Malus, Gal Marguč, Matic Grošelj in Gašper Dobaj, ki so z reprezentančnimi selekcijami, ter Mlakar in Arthur Patrianova, ki sta poškodovana. Trener Branko Tamše je tako pozdravil le devet čistokrvnih pripadnikov članske ekipe. Tudi novinca Boruta Mačkovška in Kristiana Bećirija, zadnjega prišleka, ki je oziroma bo zamenjal Blaža Blagotinška.


 

Krožni napadalec, nekdanji član Gorenja in Maribora, je podpisal štiriletno pogodbo. "V zelo kratkem času smo morali poiskati ustrezno zamenjavo za Blagotinška, ki je odšel v Veszprem. Ni bilo lahko, vendar bo Kristian lepo dopolnil in zapolnil mesto krožnega napadalca skupaj z Vidom Potekom in Maticem Suholežnikom. Verjamem, da bo s svojim delom in stasom upravičil pričakovanja kluba. Ima zelo velik potencial in na nas je, da ga v tem idealnem okolju aktiviramo. Je igralec, ki je koristen tako v napadu kot tudi v obrambi," v leta 1994 rojenega mladeniča verjame trener Tamše.

Celjani bodo brez reprezentantov praktično ves avgust. | Foto: Celje PL Celjani bodo brez reprezentantov praktično ves avgust. Foto: Celje PL
"Pričakujem, da se bom v Celju razvil kot igralec in kot oseba. Verjamem, da se bom od Branka in soigralcev veliko naučil, nabral pomembne izkušnje z igranjem v elitni ligi prvakov in Sehaligi ter pomagal klubu v boju za lovorike. Veselim se tudi igranja v polnem Zlatorogu pred glasnim občinstvom, zaradi česar bo na začetku prisotno tudi malo pozitivne nervoze, vendar bo iz tekme v tekmo lažje. V Celje sem prišel garat in napredovat," pa so besede Bećirija, ki ima slovenske in hrvaške korenine.
 

Začne se s superpokalom

S prvim dvobojem se za Celjane sezona začenja 27. avgusta, ko se bodo v superpokalnem obračunu v Portorožu pomerili s Koprom, že 3. septembra pa v Zlatorog prihaja evropski podprvak Veszprem s tremi Slovenci. Ob tej priložnosti bodo Celjani proslavili tudi 70-letnico kluba.
Ne spreglejte