Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2007,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 12. 2007, 10.57

8 let

Krimovke po napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po premoru se bodo rokometašice Krima Mercatorja v soboto znova udarile v ligi prvakinj, saj v petem krogu doma pričakujejo švedski Sävehof.

Položaj ni rožnat, saj imajo igralke iz Galjevice le še teoretične možnosti za preboj v nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakinj, ob tem pa jih še vedno pestijo tudi poškodbe, ki so na žalost v letošnji sezoni zaščitni znak "tigric".

Krimovke po štirih krogih v elitnem tekmovanju zasedajo skromno tretje mesto z vsega dvema točkama, ki so ju dobile prav proti Švedinjam.

Za preboj v četrtfinale bi tako potrebovale obe zmagi pred domačimi navijači, ob tem pa bi morale rokometašice Nürnberga izgubiti obe srečanji. V primeru neuresničitve tega scenarija, igralke iz Galjevice ciljajo na tretje mesto, ki bi jim prineslo nastop v pokalu pokalnih zmagovalk, kjer bi se pomerile v osmini finala z zagrebško Lokomotivo.

Trenirale brez premora

Od zadnje tekme v ligi prvakinj je minilo skorajda mesec in pol, "tigrice" pa so v tem času zavzeto trenirale. Trener Bojan Čotar jih je odpeljal na priprave v Brežice, odigrale pa so tudi prijateljsko tekmo, saj so se v Laškem pomerile s Podravko, s katero so izgubile z 32:36.

"Na tekmo lige prvakov smo se pripravljali celoten mesec, praktično brez premora. Še vedno nas pestijo tudi poškodbe, ki se enostavno ne želijo sanirati. Odsotnih je tako še kar nekaj igralk, ki ne trenirajo po planu," pravi strateg Krimovk, ki je pred dnevi ostal brez pomočnika Gregorja Cvijiča. Slednji je postal glavni trener Bosne iz Sarajeva, tako v strokovnem štabu ob trenerju vratark Rolandu Pušniku, sedaj ostaja le še Uroš Bregar.

Igrale bodo najbolj pripravljene

Kot že omenjeno se poškodbe letos enostavno nočejo ogniti ekipi Krima. Tako je Andrea Lekić staknila virozo, Marina Vergeljuk si je zvila prst na roki, Gabriella Kindl pa ima nategnjeno mišico na nogi. Vendar pa naj bi bila trojica do sobote nared, medtem ko bosta manjkali Agnes Siti in Ljudmila Bodnjeva. Prva okreva po operaciji kolena, druga pa ima še vedno težave z ramo.

Po štirih odigranih krogih v LP je bilo tukaj kar nekaj govora, da bodo v novem letu dobile priložnost le mlajše igralke, kar pa je Čotar negiral: "Prvi del bomo končali z igralkami, ki trenirajo in so tudi najbolj pripravljene na nastope. Ko pa bomo končali z nastopi v prvem delu lige prvakov pa bomo videli s kakšnim kadrom bomo nadaljevali sezono."

V soboto bo torej v Hali Tivoli vse pripravljeno za zmago "tigric", ko bodo ob morebitnem srečnem razpletu na drugih igriščih lovile drugo mesto in preboj v nadaljevanje tekmovanja.

Ne spreglejte