Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2017,
20.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Četrtek, 2. 2. 2017, 20.19

6 let, 6 mesecev

Pred nadaljevanjem lige prvakinj

Krimovke gostijo evropske prvakinje: Z borbenostjo iz prvega dela lahko uspemo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Krim | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo po porazu v uvodni tekmi drugega dela lige prvakinj v soboto prvič v letu 2017 predstavile še domačim navijačem. V drugem krogu skupine 2 bodo v soboto, ob 17. uri, v dvorani Kodeljevo, gostile aktualne evropske prvakinje, romunsko ekipo CSM Bukarešta.

Začetek drugega dela lige prvakinj za slovenske podprvakinje ni bil uspešen, saj so bile v Györu zvezdniški domači ekipi enakovredne le prvih deset minut, pozneje pa so bile nemočne, o čemer priča tudi visoko poraz z 22:39.

Kljub temu so pred sobotno tekmo z Bukarešto v boljšem položaju, saj imajo šest točk, branilke evropskega naslova po remiju z Lavrikom (26:26) in dvema točkama, ki so jih s sabo prinesle s prvega dela tekmovanja, le tri. Vendar je vse drugo na strani ekipe, ki jo vodi Aurelian Rosca.

Tekma v Györu ni pravi pokazatelj

"Izkoristiti moramo domače igrišče ter z majhnim številom lastnih napak v napadu ter z borbenostjo, ki nas je krasila v prvem delu lige prvakinj." | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Izkoristiti moramo domače igrišče ter z majhnim številom lastnih napak v napadu ter z borbenostjo, ki nas je krasila v prvem delu lige prvakinj." Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Tekma v Györu zagotovo ni realni pokazatelj stanja v naši ekipi. Za nas je bila to po daljšem obdobju prva resna tekma, glede na rezultate, ki smo jih dosegli v prvem delu sezone, nas zdaj nasprotniki bolj cenijo. Prvih 15, 20 minut smo še bili enakovredni, nato smo dobili nekaj vezanih izključitev, osem minut z igralko manj pa je proti tako kakovostni ekipi težko igrati.

Sicer pa svojim igralkam vedno pravim, da je domače prvenstvo določena smernica za ligo prvakinj in veseli me, da smo v sredo proti Mlinotestu, ki nas je v preteklosti že namučila, pokazali dobro, čvrsto obrambo," je o porazu v Györu dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja, ki bolj kot o porazu na Madžarskem razmišlja, kako igrati v soboto proti Bukarešti.

Aktualnim evropskim prvakinjam za zdaj še ne gre vse po načrtih, vendar gre še vedno za vrhunsko zasedbo.

V vratih bo zaklepala nekdanja vratarka Krima

"Kot vsaka vrhunska ekipa imajo tudi oni dve vrhunski vratarki, Paulo Ungureanu in našo nekdanjo vratarko Jeleno Grubišić, ki bo po mojem mnenju tudi začela tekmo proti nam. Potem sta tu dve odlični krilni igralki, Carmen Martin in Majda Mehmedović, na zunanjem položaju je Linnea Torstenson, tudi naša nekdanja igralka, tako kot tudi na črti Oana Manea, na sredini pa je Švedinja Isabelle Gullden, na desnem zunanjem pa Francozinja Camille Ayglon-Saurina. Skratka, gre za zvezdniško zasedbo z visokim proračunom, s katerim se mi za zdaj ne moremo primerjati.

Ampak tudi v prvem delu sezone smo igrali proti klubom, ki so imeli višji proračun, pa smo bili vseeno uspešni. Tekma se začne z 0:0, mi pa moramo izkoristiti domače igrišče ter z majhnim številom lastnih napak v napadu ter z borbenostjo, ki nas je krasila v prvem delu lige prvakinj, skušati priti do ugodnega izida," razmišlja Bregar.

Marinčkova vprašljiva

Pred sredino tekmo z Mlinotestom je zbolela Miša Marinček, tako da je njen nastop vprašljiv, še nekaj časa pa ne bo na voljo poškodovana Elizabeth Omoregie. Druge igralke so bolj ali manj zdrave, vse pa si želijo, da bi bila dvorana Kodeljevo polna.

"Z borbeno igro in pravim pristopom smo sposobne odigrati dobro tekmo, kakšen pa bo izid, bomo videli po izteku 60 minut," pravi Vesna Milanović Litre. | Foto: Vid Ponikvar "Z borbeno igro in pravim pristopom smo sposobne odigrati dobro tekmo, kakšen pa bo izid, bomo videli po izteku 60 minut," pravi Vesna Milanović Litre. Foto: Vid Ponikvar

Borbena igra

"Zavedamo se, da bomo igrale proti močni ekipi, ki je lani osvojila ligo prvakinj. V teh dveh dneh, kolikor jih je še do tekme, se moramo popolnoma osredotočiti na nasprotnice, jih dobro proučiti, in če bo dvorana na Kodeljevem polna, nam bo to vlilo dodatno energijo. Z borbeno igro in pravim pristopom smo sposobne odigrati dobro tekmo, kakšen pa bo izid, bomo videli po izteku 60 minut," pa pred sobotnim obračunom z Bukarešto meni Vesna Milanović Litre, krožna napadalka Krima Mercatorja, s katero se strinja tudi Alja Koren, ki je prejšnji teden z Ljubljančankami podaljšala pogodbo še za dve sezoni.

"Vesele smo, da bomo lahko igrale proti aktualnim evropskim prvakinjam. Igralke treniramo in obljubljamo, da bomo dale vse od sebe. Čeprav tudi tokrat ne bomo v polni zasedbi, se bomo po svojih najboljših močeh trudile, da jih nadomestimo in na Kodeljevem, upam, da bomo pred polno dvorano dokazale, da je naše mesto med najboljšimi evropskimi ekipami."

Tekmo bosta sodila Aleksandar Pandžić in Ivan Mosorinski iz Srbije.

Ne spreglejte