Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
14. 6. 2016,
9.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

ŽRK Zagorje Krim Mercator Krim Mercator rokomet

Torek, 14. 6. 2016, 9.21

6 let, 7 mesecev

DRŽAVNA PRVAKINJA V LJUBLJANO?

Krim si želi iz Zagorja pripeljati Aneto Benko

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
aneta benko | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kadrovanje pri rokometnem klubu Krim je večinoma končano. A končna pika morda vendarle še ni postavljena. Slovenske podprvakinje se želijo okrepiti na desni strani.

Besedna zveza "slovenske podprvakinje" pri Krimu deluje kar nekoliko nenavadno. Za ustalitev bo imel časa vsaj eno leto. Da bi se Krim spet zavihtel na slovenskih vrh, je sestavil zanimivo ekipo. Večina glavnih igralk je ostala, na čelu z Mišo Marinček, Sergejo Stefanišin, Vesno Milanović Litre, Polono Barič, Mirjeto Bajramosko, Aljo Koren in drugimi. Prišlo je nekaj zanimivih igralk, kot sta Srbkinja Tamara Georgijev in Francozinja Laura Kamdop.

Želja zadnjih mesecev, če že ne dolgoletna želja, je kakovostna desna zunanja igralka. Lara Hrnčič zaradi poškodbe manjka že več kot leto dni, zato je bila vsa lanska sezona na tem igralnem mestu bolj ali manj improvizacija. Krim se torej razgleduje po trgu, ki pa se ne odlikuje z bogato ponudbo. Iz Ajdovščine sta se domov vrnili tako Nina Zulič kot Ana Zrimšek. Zadnja bi lahko zapolnila mesto tudi na desnem krilu, kjer pa se ji mogoče obeta konkurenca.

Krimovke še ne vedo, v katerem evropskem tekmovanju bodo igrale. | Foto: Vid Ponikvar Krimovke še ne vedo, v katerem evropskem tekmovanju bodo igrale. Foto: Vid Ponikvar

Na razpotju

Krim se namreč pogovarja in dogovarja s hrvaško igralko Aneto Benko. Občasna reprezentantka je bila kot desničarka na desnem krilu v treh mesecih, ki jih je preživela v Sloveniji, izjemna poživitev zagorske ekipe in pomemben biser v ogrlici premiernega naslova prvakinj. Vzdevek rokometašic Krima je tigrice, Benkova pa se je spomladi v zagorskem dresu pokazala ravno v takšni luči: bojevito, nepopustljivo, čvrsto in učinkovito.

Zdaj je plavolasa Hrvatica na razpotju, mogoč je tudi ostanek v Zagorju, Krim, ki mu je bližje, pa ima stike tako z njo kot še z nekaterimi igralkami.

Ljubljančanke še ne vedo, v katerem evropskem pokalu bodo zaigrale. Vložile so prošnjo za ligo prvakinj. Ali bo uslišana, bo znano konec junija.

Ne spreglejte