Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 1. 2011,
15.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 1. 2011, 15.17

7 let, 12 mesecev

Kokšarov: Ena najtežjih odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni zvezdnik Edi Kokšarov ni sprejel trenerske ponudbe vodstva Celja Pivovarne Laško in bo po koncu sezone zapustil klub ter se preselil v Rusijo k Čehovskim medvedom. Kaj je povedal?

Kokšarov bo po dvanajstih sezonah zapustil RK Celje Pivovarna Laško. Legendarno levo krilo pivovarjev in ruske reprezentance po sezoni odhaja k ruskemu prvaku in zadnjemu udeležencu zaključnega turnirja lige prvakov, h Čehovskim medvedom. Kokšarov je v novejši zgodovini celjskega kluba tako pustil močan pečat in je bil v zadnjih sezonah tudi kapetan ekipe.

Pretehtal je nov izziv

RK Celje Pivovarna Laško je žal, da se Edi ni odločil ostati v Celju, kjer mu je vodstvo kluba ponudilo trenersko mesto od prihodnje sezone dalje. Sprejel je namreč izziv iz Čehova, kjer bo v prihodnji sezoni nastopal kot igralec. ''Najprej naj povem, da je bila to ena mojih najtežjih odločitev v življenju. Na mizi sem imel korektno ponudbo Celja, da prevzamem trenersko mesto z naslednjo sezono. Ves čas pa sem imel tudi ponudbo iz Čehova, ki sem jo na koncu tudi sprejel in za katerega bom v prihodnji sezoni nastopal. Čeprav sem bil skoraj prepričan, da bom ostal v Celju, pa je nov izziv, ki se mi ponuja z Medvedi in v povezavi s tem z ruskim rokometom ter reprezentanco ter tudi pogovor z družino, pretehtal, da sem se odločil za odhod iz Celja, ki bo vedno zapisan v mojem srcu. Tu sem preživel najlepša rokometna leta in dosegel vse kar si lahko športnik želi, sedaj pa je čas, da naredim korak naprej. Ne bi se rad že poslavljal, saj je pred nami še polovica prvenstva, kjer nas čakajo še zelo pomembne naloge. Potem bo dovolj časa tako za slovo, kot tudi druge zadeve. Do takrat pa bi želel pozvati tudi navijače, da nam pomagajo in da nas vse v klubu podprejo v borbi, ki nas čaka,'' je za celjsko spletno stran povedal Edvard Kokšarov.

Ruski rokometaš je zaznamoval zadnje desetletje v Celju in močno pripomogel k rezultatom in uspehom kluba, tudi največjim, saj je s pivovarji osvojil naslov evropskega prvaka in superprvaka. V Celju je, oziroma bo preživel dvanajst sezon, v katerih je do sedaj nastopil na 409 tekmah in dosegel 2072 zadetkov, kar ga postavlja na prvo mesto liste strelcev vseh časov, njegov dosežek pa bo težko ponovljiv.

Pungartnik: Vrata so mu vedno odprta

Kaj pa meni direktor celjskega kluba? ''Žal mi je, da se je Edi odločil za odhod v Čehov, hkrati pa njegovo odločitev tudi razumem, ker sem bil pred leti v podobni situaciji. Želi si novega izziva. Želja kluba je bila, da bi Edi ostal v Celju, kjer smo ga videli kot trenerja naše prve ekipe, saj je tukaj preživel kar dvanajst sezon in pozna klub, Celje, igralce, navijače ter okolje v katerem bi deloval. Tudi njegove ambicije so v tej smeri, da kariero kasneje nadaljuje kot trener. Želja je bila obojestranska, žal pa se je na koncu odločil za ponudbo Čehovskih medvedov, ki so ga prav tako videli v svojih igralskih vrstah in kjer so te ambicije podkrepili z rusko izbrano vrsto ter nastopom na Olimpijskih igrah. Zaključiti igralsko kariero na OI pa je najvišji nivo, ki si ga igralec lahko želi. Ko nam je Edi sporočil svojo odločitev, smo bili zelo razočarani, saj smatramo, da je Edi celjski igralec, oziroma praktično Celjan. Vendar spoštujemo njegovo odločitev in jo tudi razumemo. Zasluži si, da se mu za njegov doprinos še posebej zahvalimo. To bomo storili ob koncu sezone, na kakšen način pa naj za sedaj še ostane skrivnost. Do takrat pa sem prepričan, da bo Edi oddelal svoje na igrišču, tako kot smo od njega vajeni vsa ta leta, ko je za naš klub dal praktično vse in ni naključje, da je v tem času dobil vzdevek 'Železni Edi','' je poudaril Roman Pungartnik in ''Ediju'' zaželel vse najboljše. Ob koncu je še izpostavil, da mu bodo vrata v Celju vedno odprta.

Ne spreglejte