Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
20. 11. 2012,
18.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov rokomet

Torek, 20. 11. 2012, 18.15

7 let, 12 mesecev

Kiel štiri dni po Kielu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga Celjanov proti Kielu je še sveža, a vseeno se bo slovenski podprvak z nemškim gigantom vnovič pomeril že v sredo ob 19. uri v 6. krogu lige prvakov.

Trener Vladan Matić se dobro zaveda, da bo srečanje mnogo težje kot sobotno v Zlatorogu: ''Odhajamo v goste k ranjenemu levu. Zagotovo bo zelo težko, a upam in zadovoljen bom, če zadržimo hladno glavo in zrelost ter disciplino, kot smo jo prikazali v soboto. Če bomo spoštovali vse naloge, ki jih bom postavil, potem bomo lahko ne glede na izid zadovoljni. S slednjim se ne obremenjujemo, saj smo naredili veliko stvar in upam, da ne bomo sedaj tega v sredo povsem pokvarili, tako kot se nam je po zmagi nad Sävehofom nato zgodilo v Constanti. Mislim, da nam je tisto bila dobra šola, ki se ne sme ponoviti. Res je, da je sedaj na drugi strani velikan, ki bo želel ves bes znesti nad nami. A v takšnih tekmah se pokaže karakter in preprosto bomo to morali zdržati in se nato pripraviti na naslednje tekme in preizkušnje, ki nas čakajo.'' Veličastni zmagi navkljub je Matić vseeno našel še nekaj stvari, ki jih je mogoče v igri urediti volje: ''V obrambi moramo popraviti še nekaj malenkosti, mislim pa, da bo ključ te tekme tokrat v napadu, saj nas bo Kiel želel razbijati s hitro igro in proti napadi. Tako bomo morali v napadu igrati še pametneje in ne dopuščati, da Kiel kaznuje naše napake. Zato mora biti teh malo, čakati moramo na najboljše možnosti za zaključek akcije, sicer bomo hitro v zaostanku.''

Tudi vratar Matevž Skok brez dvoma ne bo imel lahkega dela: ''Mislim, da nas v sredo čaka povsem drugačna tekma. Če smo v soboto presenetili Kiel, bo v sredo seveda drugače. Domačini bodo vse od začetka vršili pritisk in bodo hoteli dokazati, da je bila tekma v Celju njihov slab dan. Morda so to tekmo vzeli na prelahko, zato bodo sedaj zagotovo stoodstotno pripravljeni in motivirani, da dokažejo da so prava ekipa. A mi se ne bomo predajali. Dokazali smo, da lahko igramo in naredili bomo vse, da jim bomo nudili močan odpor ter še enkrat dokazali, da smo mladi in talentirani igralci.'' Tekma v Kielu bo na sporeduv sredo, 21. Novembra, ob 19. uri, sodila pa jo bosta češka sodnika Jiri Opava in Pavel Valek.

Ne spreglejte