Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
15. 5. 2015,
20.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 15. 5. 2015, 20.29

8 let

Kdo bo slovenski selektor?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dober teden je minil, odkar je znano, da Boris Denič ni več selektor rokometne reprezentance. Prihodnji teden naj bi bil znan njegov naslednik, najpozneje pa do konca meseca.

Prav zelo oprijemljivih informacij ne ponuja noben vir, vseeno pa je zaokrožil seznam imen, ki so se znašla v takšnih in drugačnih kombinacijah, v ožjem in širšem izboru. Največ se je omenjalo ime Branka Tamšeta, vsekakor enega najlegitimnejših kandidatov in v zadnjih letih serijskega osvajalca državnih naslovov. Zadnji brez njegovega podpisa je bil osvojen leta 2011.

Slovensko družbo mu dela Matjaž Tominec, pred več kot desetletjem že selektor, izkušeni strokovnjak, ki živi in dela v Švici, a natančno spremlja dogajanje v slovenskem rokometu in je reden gost naših dvoran. V delu lanske sezona je Tominec priskočil na pomoč svojemu nekdanjemu klubu, ljubljanskemu Slovanu.

Na Rokometni zvezi Slovenije (RZS) razmišljajo tudi o tujih strokovnjakih, kot je že ob prekinitvi sodelovanja z Borisom Deničem dejal njen predsednik Franjo Bobinac. Dve imeni, ki naj bi bili na seznamu mogočih kandidatov, sta španski. To sta trener Vardarja Raul Gonzalez in šef klopi pri Picku iz Szegeda Juan Pastor, pred leti selektor Španije in z njo leta 2005 v Tuniziji tudi svetovni prvak. RZS naj bi razmišljala tudi o Veselinu Vujoviću, nekoč najboljšem rokometašu na planetu in zdaj uspešnem trenerju Zagreba. Po nekaterih informacijah naj bi bil on celo med glavnimi kandidati.

Poudarjamo: za zdaj gre za govorice, ki pa prihajajo iz precej zanesljivih krogov. Kdo je favorit, je zato težko presoditi. Dejstvo je, da je od vseh naštetih brez klubskih obvez le Tominec, vprašanje pa je, ali bo to odločilno pri izboru. Slovenska klop pa je precej mikavna. Prihodnji dnevi naj bi prinesli intenzivnejše pogovore, prihodnji teden pa bo verjetno vse že bolj jasno. Ime bo vsekakor znano do konca meseca.

Ne spreglejte