Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
1. 7. 2015,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2015, 10.54

8 let

Kateri klubi so najbolje delali z mladimi rokometaši?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ogledalo kluba je ponavadi članska ekipa, a v njenem zakulisju se skriva veliko dejavnosti, prizadevanj in dela z mlajšimi selekcijami. Ali pa tudi ne ... Tudi to je po nekem ključu izmerljivo.

Rezultat ni vselej kazalnik uspešnosti v športu, morda še posebej ne na kratek rok. Vseeno pa lahko marsikaj pove o posameznih organizacijah, zlasti če pogledamo v vse klubske selekcije. Marjan Potokar, dolgoletni trener in funkcionar, že nekaj let zapored pripravlja lestvice uspešnosti mlajših klubskih ekip.

Prvak med mladinci Slovan 18., Maribor šele 24.

Tako kot v zadnjih letih so tudi za sezono 2014/15 na vrhu Celjani, ki so imeli na zaključnih turnirjih kar štiri ekipe, od tega so bili kadeti državni prvaki. Med mladinci, kjer sistem ne predvideva final foura pa so pivovarji zasedli drugo mesto. Na stopnički tik pod zmagovalcem je še drugič zapored pristala Krka, ki ima med mladimi izjemno konstantne rezultate.

Novomeščani niso tako izstopali z zaključnimi turnirji, zato pa so imeli prav vse svoje selekcije znotraj deseterice prvenstev, štiri pa so se uvrstile med najboljšo šesterico. Na tretje mesto se je uvrstila Loka. Tradicionalna dolenjska ligaša Trimo in Ribnica sta tudi na tej lestvici kmalu pod vrhom, medtem ko je SVIŠ z generacijo 2001 postal prvak tretjič zapored.

Če bi prvoligaški status prisojali po delu z mladimi, bi bili med najboljšimi tudi Mokerc, Drava, Jadran in Koper. Primorska kluba sta dosegla hvalevredna dosežka s šestim in desetim mestom. Iz "prve lige mladih" pa bi izpadli Sevnica, Izola, Slovan in Maribor, ki je med člani standardno tretji, na tej lestvici pa šele na 24. mestu.

Pomenljivo

Športno odraščanje prinaša veliko sprememb, zato nikakor ni nujno, da bo prvoligaška lestvica čez nekaj let videti takole. Vsekakor pa so v današnjem položaju, ko priložnost med člani dokaj redno dobivajo že najstniki, rezultati tekmovanj vsekakor pomenljivi in pomembni.

Ne spreglejte