Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
10. 9. 2016,
8.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

kvalifikacije liga prvakinj rokomet Krim Mercator Krim Mercator Nina Jeriček

Sobota, 10. 9. 2016, 8.14

6 let, 6 mesecev

Nina Jeriček

Kapetanka na igrišču še eno sezono, nato pa konec

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
nina jericek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po aktualni sezoni, ki jo bo preživela v Krimu, se bo Nina Jeriček najverjetneje poslovila od rokometnih igrišč in se posvetila materinstvu. Vsekakor pa namerava ostati v športu na drug(e) način(e).

"Odločila sem se, da kariero končam v Sloveniji. Stvari v Franciji se niso izšle tako, kot sem pričakovala. Mislila sem, da se bom od rokometa poslovila tam, a očitno mi je Slovenija usojena. Odločila sem se za Krim, ker zanj nisem prej igrala še nikdar," je vrnitev v Slovenijo, čeprav je bilo njeno delovanje na francoskih rokometnih igriščih zelo cenjeno, obrazložila Nina Jeriček.

Dvaintridesetletnica je kapetanka reprezentance, s Krimom pa se bo poskušala zavihteti v ligo prvakinj.

Kvalifikacijski turnir gostijo prav Ljubljančanke, in sicer na Kodeljevem. Prva tekma bo danes (16.00) proti slovaški ekipi Iuventa Michalovce. Za 22. Preboj morajo krimovke dobiti finalno srečanje. Tekmec bo bodisi poljski Lublin bodisi italijanski Conversano.

V bližnji prihodnosti si želi postati mama. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V bližnji prihodnosti si želi postati mama. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Lahko bi še igrala

"EMŠO še ni takšen, da bi morala v pokoj. Morda ne bi bil niti čez tri leta. Vsekakor se še čutim sposobno igrati, a v prvi plan bom postavila družino," pravi v Celju rojena Jeričkova, ki je v Ljubljani že igrala, a za Olimpijo. Svojo prihodnost – podpisala je enoletno pogodbo – pa vidi v Franciji, kjer ima tudi srčnega izbranca.

V nasprotju z najbolj ustaljeno prakso – da se nekdanji igralci in igralke posvetijo trenerskemu poslu – se Nina bolj nagiba k menedžerskim vodam: "Veliko ljudi mi govori, da bi lahko šla v menedžerske vode. Za odločanje o tem je še prezgodaj. Za zdaj pomagam pri teh rečeh. Gotovo bi rada ostala v športu, s tega področja imam tudi izobrazbo. Bom videla, kje se mi bo v Franciji ponudila priložnost."

To niso sanje v oblakih, v smeri posredovanja oziroma bolj pomoči pri prestopih je Jeričkova občasno že dejavna. Vzpostavlja most med Slovenijo in Francijo, kjer jo zelo cenijo in spoštujejo.

Starejše za vzor

Igralka, ki je v letošnji sezoni vsekakor Krimova dodana vrednost, vidi pozitivno lastnost ekipe med drugim tudi v vsestranskosti (zunanjih) igralk: "Računam tudi na pomoč klopi, da bomo zdržale vso sezono na visoki ravni. Starejše moramo biti vzor mladim. Pomembno je, da ima ekipa nekaj vodij, ki učijo mlajše igralke."

Med vodje, ki imajo mlajšim vsekakor kaj pokazati in povedati, vsekakor spada tudi sama.
 

Ne spreglejte