Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
7. 3. 2017,
13.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

PPD Zagreb liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Torek, 7. 3. 2017, 13.13

6 let, 6 mesecev

Iz zagrebškega tabora pred tekmo s Celjem

Kapetan Zagreba: Potrebno razliko je mogoče ujeti v minuti ali dveh

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
pred zagreb celje | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Četrti dvoboj med rokometaši Zagreba in Celja (četrtek, 19.00, zagrebška Arena) v tej sezoni bo neposredno odločal o napredovanju v osmino finala lige prvakov. Svoje račune imajo tudi Švedi, Celjani pa bi z zmago onemogočili vse preostale kombinacije. Zagreb bo nastopil brez Dobrivoja Markovića.

"Vemo, kaj je cilj na tekmi, kaj moramo narediti. Zmaga za dva ali tri gole je edino, kar nas vodi do obstanka v kombinaciji za napredovanje. Naredili bomo vse, da nam uspe. Celje je dobra ekipa, ki dela težave velikim. Čeprav nihajo, znajo zagreniti življenje. Mi pa tudi," je misli pred zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov med Zagrebom in Celjem ubesedil kapetan hrvaških prvakov Zlatko Horvat.

Njegova in celjska ekipa sta se v sezoni srečali trikrat. V regionalni ligi je dvakrat slavil Zagreb, v ligi prvakov pa so zmagali Celjani. Na četrti tekmi si lahko obe ekipi zagotovita napredovanje v osmino finala. Za zdaj je na želenem šestem mestu skupine B Celje z dvema točkama prednosti pred Zagrebom, ki je osmi. Švedski Kristianstad, ki se je vrinil med obe ekipi, za Celjani zaostaja za točko. Švedi so tako pred tekmo v Skopju še v igri za osmino finala.
 

Kdo lahko napreduje v osmino finala in kako?

Derbija v regionalni ligi je dobil Zagreb, tistega v ligi prvakov pa Celje. | Foto: Liga Seha Gazprom Derbija v regionalni ligi je dobil Zagreb, tistega v ligi prvakov pa Celje. Foto: Liga Seha Gazprom Zagrebu možnosti za napredovanje prinaša le zmaga za dva, ali ob doseženih celjskih 28 zadetkih, za tri zadetke.

V tem primeru bi domačini upali na poraz Kristianstada, ki ima trenutno točko več od njih (in eno manj od Celja) in bo gostoval pri Vardarju, ki za potrditev prvega mesta v skupini potrebuje vsaj točko.

Na drugi strani rokometaše Celja Pivovarne Laško v osmino finala zanesljivo pelje le zmaga, saj jih v tem primeru švedska ekipa ne more prehiteti. V primeru remija v Zagrebu ali minimalnega poraza pa bi bila celjska usoda odvisna od tekme v Skopju. Tam bi moral Vardar premagati Švede.

Darko Cingesar je ozdravel in v ponedeljek prvič vadil. | Foto: Liga Seha Gazprom Darko Cingesar je ozdravel in v ponedeljek prvič vadil. Foto: Liga Seha Gazprom

Razlika ne bo težava

Zagrebčani za podaljšanje upov na napredovanje potrebujejo zmago za dva ali tri gole in morajo ob tem stiskati pesti za Vardar. "To razliko si lahko priigraš v minuti ali dveh. Zbran moraš biti do konca. Ne bo težava pridobiti razliko, ampak jo držati. Tudi v psihi Celja bo to, da lahko izgubijo za gol ali dva. Napeto bo. Razlika ne bo psihološka težava. Tudi večje razlike se je dalo ujeti v kratkem času," je prepričan Horvat, ki na zadnji tekmi teh ekip ni igral, a je Zagreb vseeno slavil.

Nared bo tudi Darko Cingesar, čeprav je zaradi gnojne angine izpustil skoraj teden treninga. Pomembna asa Zagreba, ki bo brez Dobrivoja Markovića, drugega levega krila, in Luke Šebetića, bosta tudi Matevž Skok in David Miklavčič.

"Hočem, da si bolj želimo zmage"

"Balkanski el clasico je močno prisoten v našem prostoru, tudi v prihodnje bo. Na takih tekmah morda ne zmaguje boljši, ampak zanesljivejši. Pristop, želja, to je pomembno. Hočem, da si bolj želimo zmage," pa so besede zagrebškega trenerja Silvia Ivandije, ki je pred več kot dvema desetletjema v Celju igral kar sedem sezon.

Silvio Ivandija je jeseni na zagrebški klopi zamenjal Veselina Vujovića. | Foto: Martin Metelko/Sportida Silvio Ivandija je jeseni na zagrebški klopi zamenjal Veselina Vujovića. Foto: Martin Metelko/Sportida
Skrivnosti med ekipama praktično ni: "Pri vračanju se bomo morali hitro odzivati. V celjski ekipi se vse vrti okrog Janca, Zarabca in v zadnjem času Mačkovška. Upočasniti moramo Celje, podobno kot nam je uspelo proti Kristianstadu. Če jim bomo vsilili svoj ritem, bomo v prednosti. Celjani ne morejo spremeniti veliko stvari. Dvigajo formo, a mislim, da tudi mi, ne glede na poraz v Szegedu. Mislim, da bomo pravi in pokazali večjo željo."

Tekmo, ki se bo začela v četrtek ob 19.00, bosta sodila beloruska sodnika. Organizatorji pričakujejo okrog 12 tisoč gledalcev, od tega približno 400 celjskih navijačev.


 

Ne spreglejte