Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
29. 1. 2017,
12.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Natisni članek

Slovenija Hrvaška svetovno prvenstvo bronasta medalja

Nedelja, 29. 1. 2017, 12.57

6 let, 6 mesecev

Odzivi iz hrvaškega tabora po porazu proti Sloveniji v boju za bron

Kapetan hrvaške reprezentance s solznimi očmi: V šoku sem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

1

Foto: Sportida

Hrvaška je zavita v črno, Slovenija je v nebesih. Naši rokometaši so v boju za bronasto medaljo svetovnega prvenstva zrežirali velik preobrat in dosegli zgodovinski uspeh. Hrvati ne morejo verjeti, da so zapravili osem golov prednosti in izgubili s 30:31.

Na Hrvaškem se sprašujejo, kaj se jim je zgodilo v boju za tretje mesto svetovnega prvenstva, potem ko so najprej vodili s 24:16, nato pa se je tehtnica počasi začela nagibati na stran Slovenije.

Pri naših sosedih se sprašujejo, kaj se je začelo dogajati v glavah njihovih igralcev v tistem trenutku. "Slovenija je dobro igrala celotno prvenstvo. Zelo sem razočaran, ker smo izgubili na dveh tekmah v dveh dnevih. To je najtežji trenutek moje kariere. Sijajno smo igrali 45 minut, potem pa ne vem, kaj se je zgodilo. Preprosto nimam besed. Težko je," je dejal Manuel Štrlek, ki je dosegel šest golov.

"V šoku sem"

Ekstaza veselja slovenskih rokometašev po velikem preobratu in razočaranje Hrvatov. | Foto: Sportida Ekstaza veselja slovenskih rokometašev po velikem preobratu in razočaranje Hrvatov. Foto: Sportida Željko Musa prav tako ni mogel skriti velikega razočaranja: "Verjeli smo kot ekipa in škoda, da nismo osvojili medalje. Poskušali smo, se borili, ampak se ni izšlo. Dali smo vse od sebe. Tekma z Norvežani nas je verjetno fizično in psihično izčrpala. Verjamem, da je razočarana celotna Hrvaška. Vsi smo si želeli medaljo, a je tokrat nismo dobili."

Kapetan izbrane vrste Domagoj Duvnjak je s solzami v očeh stopil pred novinarje. Zavedal se je, kakšno priložnost so zapravili: "V šoku sem. Ne vem, kaj se je zgodilo. Prišli smo v polfinale, a nismo izkoristili priložnosti. Bili smo utrujeni, a smo imeli osem golov prednost in nadzorovali tekmo."

"Igralci za kazen dva kroga okoli Slovenije"

Slovenija se veseli velike bronaste medalje. | Foto: Sportida Slovenija se veseli velike bronaste medalje. Foto: Sportida Nesrečni Zlatko Horvat, ki je imel v polfinalu proti Norvežanom ob izteku igralnega časa priložnost, da bi zadel zmagovito sedemmetrovko, a jo je zgrešil, je bil povsem potrt tudi po porazu s Slovenijo: "Tudi za finale nam je zmanjkal gol. Imeli smo priložnost. Bili smo blizu finala, a je šport takšen. Bog, naj se nam to čim prej vrne. Čestitam Sloveniji za medaljo."

Zanimiv pa je bil odziv hrvaškega humorista Željka Pervana, ki je na družbenem omrežju napisal, kakšno kazen bi morali dobiti hrvaški rokometaši po takšnem porazu proti Sloveniji: "Vsi igralci za kazen dva kroga okoli Slovenije!"

Ne spreglejte