Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
30. 8. 2016,
20.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Janja Rebolj Bojan Voglar rokomet ŽRK Zagorje

Torek, 30. 8. 2016, 20.58

6 let, 6 mesecev

Naslov prvaka ni prinesel proračunskega pomika naprej

Kaj se dogaja s slovenskimi prvakinjami?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
zagorje rokomet | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi prvi zagorski naslov prvaka, ki je prekinil Krimovo 21-letno vladavino, ni prinesel finančnega vetra v jadra.

"Na podlagi rezultata, ki smo ga dosegli, smo pričakovali okrepljeno sodelovanje s sponzorji in donatorji. Zgodili so se neki dogovori, padle so obljube, a sčasoma je vse potihnilo, ljudje so se umaknili. Morda komu celo bolj ustreza, da je v Sloveniji manj kakovostnega rokometa," ugotavlja trener Zagorja Bojan Voglar.

Meseci po osvojenem naslovu prvaka niso minili v skladu z upi. Vlagateljev ni (bilo). Ne le, da so Zagorjanke morale odpovedati ligo prvakinj, za okrog 15 tisoč evrov so morale še znižati proračun, ki se je lani gibal pri okoli 85 tisoč evrih.

Sušno poletje

Zgodilo se je večkrat videno: ob uspehih se marsikdo potrka po prsih in fotografira s slavljenkami. Ko pa je treba priskočiti na pomoč v povsem oprijemljivi finančni obliki, pa vnema opeša. Izvrsten izgovor za to je tudi poletni čas dopustov, ko je delo(vanje) poslovnih subjektov ohromljeno.

Ravno v teh mesecih pa morajo klubi zbirati in ocenjevati finančne potenciale ter skladno z njimi vleči poteze. Zdi se, da so zagorske rokometašice kot princese, pred katerimi je en večer gneča zaradi prošenj za ples, naslednjo noč pa pozabljene od večine samevajo na stolih ob plesišču.

Naslov prvaka ni prinesel finančnega pomika naprej. Pravzaprav nasprotno. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Naslov prvaka ni prinesel finančnega pomika naprej. Pravzaprav nasprotno. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Zagorju so se zaradi optimizacije stroškov odločili, da bodo obe tekmi pokala EHF z norveškim klubom Byasen iz Trondheima odigrali na gostovanju. Srečanji bosta 17. in 18. septembra.

Najuspešnejši kolektiv regije

V klubu, kjer se je članski ekipi priključilo šest mladink, še zdaleč ni vse sanjsko in idilično, a vendarle gre za najuspešnejši kolektiv regije, ki bi si zaslužil podporo za še kakovostnejše delovanje in predvsem trajnostni razvoj v kontekstu stabilizacije in možnosti produkcije igralk. Zagorska rokometna šola je v tekmovanju mladih na osmem mestu, kamor je napredovala z lanskega 18.

Ne glede na oslabljenost in mladost je Janja Rebolj prepričana, da so Zagorjanke sestavile bojevito ekipo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ne glede na oslabljenost in mladost je Janja Rebolj prepričana, da so Zagorjanke sestavile bojevito ekipo. Foto: Urban Urbanc/Sportida
"Glede igralskega kadra smo še na nekoliko nižji ravni kot v lanski sezoni. Ne glede na to se želimo dekleta dokazati, trdo treniramo, bojevale se bomo z vsemi tekmeci. Smo prava ekipa," ne obupuje kapetanka Janja Rebolj, ki bo morala ob Tjaši Stanko, ki se kljub najstniškim letom razvija v vodjo ekipe, nase prevzeti še več bremena. Igralke, ki so odšle, so imele namreč bistveno vidnejšo vlogo kot prišlekinje.

"Če bi imeli 200 tisoč evrov proračuna, bi pojedli Krim," nam je navrgel eden zagorskih navijačev. Morda. A tekma ni nikoli bitka proračunov. Če bi bilo tako, tudi Zagorjanke ne bi bile prvakinje in nobena slovenska ekipa v evropskem kontekstu ne bi napravila omembe vrednega rezultata.

Zagorsko kadrovanje:

Odšle: Aneta Benko (Krim), Pia Ugrin (Avstrija), Lea Krajnc (Turčija), Aleksandra Petruhina, Tia Prašnikar, Iza Bratec (obe konec kariere)
Prišle: Ekaterina Čečkova (Krim), Nina Ražem (Krka), Nika Matavž, Inja Perič (mladinki, Krim)
Ne spreglejte