Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 5. 2016,
22.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Petek, 27. 5. 2016, 22.12

6 let, 6 mesecev

Odziv po 20. naslovu prvaka celjskih rokometašev

Junak Urban Lesjak po naslovu: Gorenje ni vedelo, kam prihaja (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
celje gorenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Če bi izbirali igralca tekme na odločilnem srečanju za naslov rokometnega prvaka med Celjem in Gorenjem, bi odločitev padla na celjskega vratarja Urbana Lesjaka, ki je svojo ekipo popeljal do 20. prvenstvene zvezdice.

O naslovu prvaka je odločala zadnja tekma prvenstvene sezone. Celjani so morali zmagati, saj so za Velenjčani zaostajali za točko. Dobrih 5000 gledalcev, navijačev obeh ekip, je pripravilo izvrstno kuliso. Zmage z 29:22 in tretjega naslova zapored pa so se veselili Celjani.

V njihovih vratih je s 13 obrambami blestel reprezentant Urban Lesjak. "Gorenje je bilo v ogromni psihološki prednosti. A vedeli smo, da nas čaka polna dvorana navijačev, ki se na rokomet odlično spoznajo in jih ne smemo pustiti razočaranih. Od prve stotinke smo se na igrišču postavili kot zmagovalci. V poštev ni prišlo nič drugega kot zmaga. V prednosti smo bili od začetka do konca. Razliko smo dvignili tudi do desetih golov, kar nam je omogočilo lahko končnico," je povedal pomožni kapetan Celjanov.


 

"Očitno se velenjska ekipa ni zavedala, kam prihaja. Tu je bila množica, pred kakršno marsikateri igralec Gorenja še ni nastopil. Velenjčani so bili prepričani o zmagi, a mi smo pokazali, da smo šampionska ekipa, ki zna prenesti velik pritisk. Vedeli smo, da če Gorenje pride v naš mlin, se bo psihološko razsulo. Pomembno je bilo, da smo bili konstantni v obeh polčasih," je podčrtal Lesjak, ki ga zdaj čaka nekaj počitka, nato pa reprezentančne obveznosti.

Celjani so osvojili tretji naslov zapored. | Foto: Vid Ponikvar Celjani so osvojili tretji naslov zapored. Foto: Vid Ponikvar

"Do zadnjega smo bili vodilno moštvo"

Velenjčani po naslovih v letih 2012 in 2013, ki so jih osvojili z zdajšnjim celjskih trenerjem Brankom Tamšetom, še tretjič zapored ostajajo praznih rok. Marko Šibila je z dvema remijema sicer zajezil serijo porazov, Celjanov pa vseeno ni uspel spraviti na kolena.

Gorenje je bilo na zadnji tekmi v zaostanku od prve do zadnje minute. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Gorenje je bilo na zadnji tekmi v zaostanku od prve do zadnje minute. Foto: Urban Urbanc/Sportida
''Žal ni šlo tako, kot smo si zamislili. Želeli smo do konca odigrati izenačeno, a žal smo z mnogimi zgrešenimi streli dopustili Celjanom, da so se odlepili. V Celju pa se je po takšnem zaostanku težko vrniti in jih ujeti. Na koncu smo osvojili drugo mesto, to je naša realnost, igralcem čestitam za celotno sezono, konec koncev smo bili do zadnjega kroga vodilno moštvo. Videli smo tudi, kaj nam še manjka in treba je delati naprej. Obenem ni se rad zahvalil šesterici naših os, ki odhajajo in jim zaželel vso srečo v nadaljevanju kariere,'' je po tekmi dejal velenjski trener. Ta šesterica je Staš Skube, brata Burić, Michal Szyba, Mario Šoštarič in Miloš Božović.

Ne spreglejte