Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2024,
9.30

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Uroš Zorman Ferski otoki Slovenska rokometna reprezentanca EP v rokometu 2024

Četrtek, 11. 1. 2024, 9.30

3 mesece, 3 tedne

Pred prvo tekmo Slovenije na EP

Jasno opozorilo iz slovenskega tabora #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Slovenske rokometaše danes ob 18. uri čaka prva preizkušnja na letošnjem evropskem prvenstvu. Zasedba Uroša Zormana se bo za uvod v skupini D pomerila s Ferskimi otoki. "Širša javnost morda Ferce jemlje kot rokometne eksote, a gre za resno ekipo, ki jo bo treba vzeti skrajno resno," je pred srečanjem opozoril selektor Zorman.

Po (pre)kratkih pripravah se za slovenske rokometaše danes začenja prvi vrhunec letošnjega reprezentančnega leta. Slovenci se bodo za uvod v svoje 14. evropsko prvenstvo pomerili s Ferskimi otoki. Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v nemško prestolnico prispeli v precej okrnjeni zasedbi. Zaradi poškodb tokrat ni poleg kar četverice igralcev – manjkajo Domen Makuc (koleno), Stefan Žabić (ahilova tetiva), Blaž Janc (hrbet) in Rok Ovniček (koleno) –, ki so slovenske barve branili na lanskoletnem svetovnem prvenstvu na Poljskem. Tik pred odhodom v Nemčijo je postalo jasno, da izbrani vrsti, prav tako zaradi poškodbe, ne bo mogel pomagati niti Nik Henigman (rama).

Slovenci, ki jim dobre volje in načrtov ni pokvaril niti izgubljeni del opreme na letališču ob prihodu, so se že dodobra spoznali z dvorano Mercedes-Benz, v kateri bodo igrali tekme prvega dela prvenstva in ki sprejme 17 tisoč obiskovalcev. Slovenska reprezentanca v nemški prestolnici upa tudi na pomoč slovenskih navijačev, ki bi jim dali dodaten zagon v boju za dobro uvrstitev. Če bo tekma za Slovence pomembna predvsem za to, da uspešno prebijejo led in vknjižijo prvi dve točki na turnirju, pa je zgodba povsem drugačna pri Fercih.

Slovenska rokometna reprezentanca Borut Mačkovšek | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

 

Zgodovinska tekma za Ferske otoke

Zanje bo namreč letošnje evropsko prvenstvo zgodovinsko, saj se bodo prvič v zgodovini preizkusili na enem izmed velikih tekmovanj v članski kategoriji. Na tekmovanje so se prebili kot ena izmed najbolje tretjeuvrščenih ekip v kvalifikacijskih skupinah. Prvi zvezdnik ekipe je srednji zunanji rokometaš Elias Ellefsen á Skipagøtu, ki v dresu nemškega velikana iz Kiela igra tudi v elitni ligi prvakov.

"Širša javnost morda Ferce jemlje kot rokometne eksote, a gre za resno ekipo, ki jo bo treba vzeti skrajno resno. Na papirju smo favoriti in od te vloge ne bežimo. Tekma bo zagotovo zahtevna. Danes vse ekipe znajo igrati rokomet. Ferski otoki v ekipi nimajo pretirano visokih igralcev, je pa zato njihova igra hitra, z intenzivnim ritmom. Tudi v obrambi so zelo agresivni. A tudi mi imamo svoje prednosti. Želim si dobre, bojevite, željne igre. Na koncu vsi vemo, kaj nam to prinaša," je pred obračunom opozoril Zorman.

Za uvod se bodo Slovenci ob 18. uri pomerili s Ferskimi otoki. | Foto: RZS Za uvod se bodo Slovenci ob 18. uri pomerili s Ferskimi otoki. Foto: RZS

"Veseli smo, da se evropsko prvenstvo končno začenja. Za nami je kar nekaj priprav, v četrtek pa je treba iti po prvo zmago!" je na medijskem dogodku v Berlinu odločno začel Dean Bombač in dodal: "Tekma bo zagotovo zahtevna. Večina misli, da so Ferci 'outsiderji', a gre za izredno neprijetne tekmece. Konstantno v napadu iščejo igro ena na ena, zato bo tekma prinašala velik fizični napor. A če mi tekmo začnemo v skladu z dogovori, z dobro obrambo, bi morali potek tekme držati v svojih rokah in na koncu vpisati zmago," je še dodal slovenski reprezentant.

Selektor Zorman bo šestnajsterico rokometašev – Slovenija je v Berlin prispela z 18 igralci – sporočil danes pred srečanjem. Po dvoboju s Ferci bo v soboto ob 18. uri sledil dvoboj s Poljaki, v ponedeljek ob 20.30 pa še s prvimi favoriti skupine D, Norvežani.

Preberite še:

Aleks Vlah
Sportal Primorec, ki se ne sme pritoževati
slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenski selektor dokončno razkril vse karte
Slovenija : Iran slovenska rokometna reprezentanca Rok Ovniček
Sportal Slovenski selektor prisiljen prečrtati še eno ime
slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Sportal Sramežljivi selektor brez dlake na jeziku
Ne spreglejte