Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 21.15

8 let

J. Natek: Umrli smo pokončno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Žalostni, a vseeno dvignjenih glav so slovenski rokometaši ter strokovni štab zapuščali dvorano v Stavangerju. Danski je bilo potrebno priznati premoč, čeprav so se do zadnje minute borili hrabro.

Miro Požun, slovenski selektor: "Vsekakor moram čestitati Danski, ki je v skupini pokazala odlično igro ter se zasluženo uvrstila v polfinale. Nam je nekoliko zmanjkalo moči po včerajšnji tekmi z Norveško. Vseeno smo hoteli zmagati, borili smo se, a Danci so se pokazali kot ekipa z glavo in repom ter odlično organiziranim rokometom."

Jure Natek, slovenski reprezentant: "Danska je v vrhunski formi, igra vrhunski rokomet, ampak moram reči, da smo tudi mi to tekmo odigrali odlično. Morda nam je le na koncu malce zmanjkalo sape in koncentracije. Ob tem smo se začeli obremenjevati s sojenjem, padla nam je koncentracija. Lahko pa vseeno rečem, da smo pokončno umrli za spremembo od prejšnjih prvenstev. To me še posebej veseli, da smo se iz tekme v tekmo dvigovali in da smo ponosno 120 odstotno zastopali naše barve."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Kaj naj rečem? Imeli smo stoodstotne priložnosti, a je Hvidt zaklenil vrata. Športna sreča žal ni bila na naši strani. Nekoliko smo bili utrujeni od včeraj, vendarle smo dali vse od sebe, se borili do zadnje sekunde. Pokazali smo, da lahko v prihodnosti premagamo vsakogar."

Ulrik Wilbek, danski selektor: "Mislim, da je tretja tekma zapored terjala svoj davek. Poznala se je utrujenost, Sloveniji morda bolj, saj je imela res težke tekme v drugem delu. Hitrost igre je bila nižja, več smo zmogli mi. Zaradi tega smo v polfinalu."

Bo Spellerberg, norveški reprezentant: "Igrali smo zelo dobro, čeprav so se Slovenci dobro upirali. Načrt nam ni uspel, želeli smo hitro napraviti razliko, a morali smo se boriti do 60 minute."

Ne spreglejte