Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 5. 2016,
20.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje rokomet

Petek, 27. 5. 2016, 20.57

6 let, 7 mesecev

POROČILO S TEKME CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE

Izvrstni vratar popeljal Celje do 20. naslova

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Urban Lesjak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko so dobili šesti derbi z Gorenjem v sezoni, z 29:22, so celjski rokometaši osvojili jubilejni dvajseti naslov prvakov.

Dvorana Zlatorog je v "finalu" prvenstva pozdravila kakšnih 4.500 gledalcev, kolikor se jih na tekmah slovenskega državnega prvenstva ni zbralo še nikoli. Pozdravila je tretji zaporedni in skupaj 20. celjski naslov. Velenjčani so padli najbolj prepričljivo v letošnji sezoni, bilo je 29:22 (16:12). Celjani so bili pod pritiskom zmage in to so dosegli najbolj prepričljivo v sezoni. Velenjčani jih niso premagali že na 15 tekmah zapored. Junak tekme je bil celjski vratar Urban Lesjak s 13 obrambami.

Razlika se je skrivala v vratih

Veliko golov ni bilo pričakovati in to se je tudi uresničilo. Nobena ekipa ni želela dati vsega na kocko že na začetku. Celjani so imeli bistveno uspešnejšega vratarja. Lesjak je do odmora zbral osem obramb, Benjamin Burić in Rok Zaponšek pa sta ostala brez (!) učinka.

Velenjčani so imeli že po dobre četrt ure tekme tri izključitve. Ob odmoru je bilo v tem pogledu razmerje 5:2. A ne glede na oba omenjena primanjkljaja se je Gorenje rezultatsko in glede kombinatorne igre držalo dobro, zadelo je tudi z dvema igralcema manj. Vodstva sicer ni ugledalo, a zaostanek za Celjani ni bil večji od dveh golov.

A le do 14. minute, ko so pivovarji začeli materializirati Lesjakove obrambe s (pol)protinapadi. Gal Marguč je realiziral vse tri sedemmetrovke, ko pa je za Zaponškovim hrbtom pristala tretja žoga, je semafor pokazal rezultat 16:11, kolikor je bila tudi najvišja prednost v prvi polovici tekme.

Miha Zarabec je k zmagi pomagal s petimi zadetki. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Miha Zarabec je k zmagi pomagal s petimi zadetki. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Celje obnovilo prednost petih golov in prelom

Drugi polčas je Celje odprlo z dvema Lesjakovima obrambama Niku Medvedu, svoji prvi je zabeležil tudi Burić. Ko je Litovec Povilas Babarskas našel svoj napadalni potencial, je Celje večkrat obnovilo prednost petih golov. To je bilo obdobje, ko je Gorenje zadevalo z veliko težavo.

Tekma se je prelomila v 42. minuti. Tedaj je Janez Gams napravil prekršek nad Žigo Mlakarjem, zaradi protesta pa je poleg njega dobil izključitev še Mario Šoštarič. Pozneje je ta v Pick odhajajoči velenjski as dobil še neposredni rdeči karton po prekršku nad Tilnom Kodrinom. Pivovarji so imeli tudi tri igralce več.

Celjani so že 20. stopili na slovenski prestol. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani so že 20. stopili na slovenski prestol. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Brez izhoda iz brezna

Velenjčani se niso več zbrali. To ni bil njihov večer, še posebej ne napadalno gledano in še posebej ne v drugem polčasu. Česar ni polovil Lesjak, pa je končalo v okviru vrat. Prednost na tekmi, ki si jo je bilo mogoče prvič v celoti ogledati na Facebooku Rokometne zveze Slovenije, je švignila tudi do desetih golov.

Zadnje minute so minile v znamenju nepovezane igre in tudi dveh rdečih kartonov za Gamsa in Poteka, kar pa ni imelo več vpliva na rezultat. Končni je bil 29:22 (16:12).

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 29:22 (16:12)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 5200, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Deržek (Ajdovščina).


Celje Pivovarna Laško: Lesjak (13 obramb), Gajić, Blagotinšek 1, Malus 1, Babarskas 4, Janc 4, Razgor 1, Marguč 6 (6), Grošelj, Poteko 1, Gajić, Suholežnik, Zarabec 5, Kodrin 1, Fižuleto, Mlakar 2, Žvižej 3 (1).
Gorenje Velenje: B. Burić (2 obrambi), Zaponšek (4 obrambe), Božović, Cehte 2, Medved 1, S. Burić 4, Ovniček 3 (1), B. Burić, Levc, Szyba 3, Skube 1, Golčar, Šoštarič 3 (2), Kleč 2, Gams 1, Zaponšek, Ratajec 1, Nosan 1.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (7), Gorenje Velenje 4 (3).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14, Gorenje Velenje 22.
Rdeči kartoni: Šoštarič (44.), Poteko (57.), Gams (57.).

Ne spreglejte