Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
15.21

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Ivan Slišković Celje Pivovarna Laško Branko Tamše

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 15.21

6 let, 5 mesecev

Ivan Slišković se je vrnil v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
ivan sliskovic slišković | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V nevihti poškodb dobra novica iz Celja Pivovarne Laško: kot se je šušljalo v zadnjih tednih, je pogodbo s slovenskimi prvaki podpisal hrvaški reprezentant Ivan Slišković. Za njim je sicer dolg bolniški staž.

Celje Pivovarna Laško je sklenilo pogodbo s hrvaškim reprezentantom, levim zunanjim igralcem Ivanom Sliškovićem, ki je v Celju nastopal v sezonah 2013/14 in 2014/15 ter v tem obdobju za Celje zbral 92 nastopov, v katerih je dosegel 361 zadetkov. Odlične igre v celjskem dresu so ga pripeljale do izjemne pogodbe pri madžarskem Veszpremu, kjer ga je pa že kmalu po prihodu doletela velika smola, najprej poškodba kolena, nato pa je zbolel za mononukleozo, ki ga je z igrišč umaknila za kar nekaj časa.

Nazadnje v Riu

Na igrišču ga skoraj ni bilo več kot leto. Nazadnje je igral na olimpijskih igrah v Riu. Veszprem je tako poiskal druge rešitve in se z Ivanom razšel. Tako se je pojavila priložnost, da Ivan do konca sezone nastopa za Celje, ki tako pridobiva izkušenega igralca, ki lahko igra tako v obrambi kot napadu. Sodelovanje je sklenjeno za preostanek sezone 2017/18 z možnostjo podaljšanja, v letu 2017 bo imel pravico do nastopa na tekmah lige Seha in pokala Slovenije, v letu 2018, po novem januarskem prestopnem roku, pa tudi na tekmah lige prvakov.

"Najprej moram reči, da sem zelo vesel, da se vračam v Celje, kjer sem preživel dve super sezoni. Hvaležen sem vsem v klubu, da so mi v tem položaju prišli naproti in mi ponudili možnost, da se tu vrnem na rokometna igrišča. Za mano je zelo težko leto na športnem področju in zdaj se počasi vračam. Upam, da bom lahko v najkrajšem mogočem času pokazal tisto, česar sem sposoben. Ne vem, kako hitro bo to. Najprej moram začeti trenirati z ekipo, ko bomo videli kaj in kako. Seveda upam, da bo hitro in da bom lahko ekipi pomagal do zastavljenih ciljev. Kot športnik si želim, da se v najkrajšem mogočem času vrnem na raven, na kateri sem že bil," je ob podpisu dejal Slišković.

Prišlek bo dobrodošel predvsem spričo poškodb, saj so trenutno na bolniškem dopustu Luka Mitrović, Žiga Mlakar in Borut Mačkovšek.

Pogled trenerja: Branko Tamše

"Ivan je zelo zanimiva okrepitev za naš klub. Gre za igralca, ki je v preteklosti s svojim delom, igrami in odnosom pustil zelo dober vtis in pokazal, da je izjemno kakovosten, igra lahko v obe smeri, tako v obrambi kot tudi v napadu. Vsi vemo, da je za njim zelo turbulentno obdobje, ko je imel v Veszpremu težave z mononukleozo in poškodbo kolena, po čemer je sledila prekinitev sodelovanja. Branko Tamše je vesel prekaljenega igralca. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Branko Tamše je vesel prekaljenega igralca. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Dolgo je že odsoten z igrišč, zato smo vsi skupaj videli lepo možnost, da tako kakovostnega igralca spravimo spet na tisto staro pot, ki jo je nekoč že začel v Celju. Je pa pred nami in njim eno zelo naporno obdobje. Sam se veselim dela z njim, želim si, da pride kar najhitreje na tisto raven, ki jo je že imel. Takšen Ivan je lahko velika dopolnitev in okrepitev za našo ekipo, še posebej ob vseh poškodbah, ki jih imamo.

A vemo, da bo za to potreben določen čas, seveda si želimo, da bi bilo to kar najhitreje, čeprav ne bomo prehitevali dogodkov. Verjamem, da bomo na koncu zadovoljni tako mi kot tudi Ivan in da bo s svojimi igrami doprinesel k rezultatom RK Celje Pivovarna Laško."
Ne spreglejte