Infarkten zaključek z bronom okitil Slovence

Slovenski rokomet se lahko pohvali z novim uspehom. Mladinci so na EP presegli sami sebe, v tekmi za tretje mesto bili boljši od Švedov in okoli vratu prejeli bronaste medalje.

1 / 2

2 / 2

Izbrancem Slavka Iveziča bo tekma za tretje mesto gotovo še dolgo ostala v spominu. Potem ko na obračunu s Švedsko po rednem delu in dveh podaljških še vedno ni bilo zmagovalca, so tekmo odločili streli iz sedmih metrov. Slovenci so se s Švedi na tem evropskem prvenstvu že srečali. V sredo so bili boljši "severnjaki", a takrat je tekma imela neprimerno manjši pomen. Sedaj, ko je bilo najbolj pomembno, so se vsega skupaj lotili precej bolj odločno in na koncu zasluženo slavili.

Slovenci bi lahko srečanje dobili že v rednem delu, saj so kar osemkrat vodili z dvema zadetkoma razlike in trikrat s +3. A odlepiti se jim ni uspelo. Švedi so jih vseskozi lovili in jih dokončno ujeli šele sedem minut pred koncem šestdesetih minut, ko so tudi prvič povedli. V zadnjih minutah si niti Slovenci niti Švedi niso uspeli priigrati razlike za več kot zadetek. Postalo je jasno, da bo tekma za 20 minut podaljšana. Slovenci so bili v vodstvu tudi večji del dodatnih dvajsetih minut, tik pred koncem tudi za dva zadetka. Kazalo je, da se bo tekma končala brez izvajanja kazenskih strelov, a Švedi so se še enkrat več vrnili in tik pred koncem izenačili na 32.

Sledili so streli iz črte sedmih metrov. Po zmagi je pošteno zadišalo, ko je Rok Zaponšek ubranil prva poskusa Švedov. Slovenci so vodili z 2:0, bili suvereni tudi v nadaljevanju in izvajanje sedemmetrovk zaključili s 4:2. Veselje na igrišču in v garderobi je bilo nepopisno. Na tem mestu velja omeniti še kapetana Maria Šoštariča, ki se je uvrstil v najboljšo sedmerico prvenstva.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}