Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
11. 12. 2014,
1.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet Hrvaška Srbija

Četrtek, 11. 12. 2014, 1.34

8 let, 1 mesec

Hrvatice napadale medaljo, a se od domačega prvenstva poslavljajo v solzah

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dva poraza na domačem evropskem prvenstvu sta pomenila prvovrstni šok za hrvaške rokometašice, ki tako kljub visokim pričakovanjem ne bodo videle drugega dela, kaj šele boja za kolajne.

Pet reprezentanc si je že zagotovilo sodelovanje v glavnem delu evropskega rokometnega prvenstva za dekleta. To je uspelo Švedski, Nizozemski in Nemčiji iz Skupine C ter Franciji in Črni gori iz skupine D.

Dve močni balkanski reprezentanci sta v sredinem večeru prejeli veliki zaušnici. Bolj skeleča je bila prav gotovo tista, ki je padla okrog ušes Hrvaške. Država, ki evropsko prvenstvo gosti skupaj z Madžarsko, se je s turnirja poslovila že po dveh krogih in prav toliko porazih. Po Švedski je bila v Varaždinu pred okrog tri tisoč gledalci od Hrvatic boljša Nemčija. Reprezentanca, ki je napadala medaljo, se tako šokantno poslavlja.

Fantastična Andrea Penezić, ki je dosegla 13 golov oziroma več kot polovico hrvaških, je bila pač premalo za kaj več kot tesen poraz za dva gola. "Zelo sem razočarana. Jokala sem. Igramo doma, da se ne bomo uvrstile v drugi del, je veliko razočaranje. Vedele smo, da moramo zmagati, a nismo imele potrebne sreče. Vse smo dale od sebe in se izjemno borile, a tokrat je bilo nemogoče zmagati," je po srečanju razlagala nekoč vrsto sezon Krimova rokometašica Penezićeva, ki je poudarila, da so odločale malenkosti in da Hrvaška ni bila nadigrana.

Nemke so po porazu z Nizozemsko tokrat vzele velik skalp. Prav tista Katja Schülke, ki je v vratih Leipziga pomagala poskrbeti, da Krim v drugi del lige prvakinj ni napredoval z več kot dvema točkama, je po srečanju dejala: "Ves čas so se dogajali vzponi in padci. Negotovo je bilo do konca. A ko smo povedle s 26:24, sem vedela, da je to to."

Napad z zategnjeno ročno zavoro

Še dolgo v noč so se verjetno v srbskem taboru spraševali, kaj za vraga so počeli na tekmi s Francijo. Še posebej v napadu, saj so svetovne podprvakinje do glavnega odmora dosegle bore tri gole, na koncu pa so izgubile za enajst. Selektor Saša Bošković pravi, da je njegovo ekipo zdelala utrujenost, saj je bilo zaradi poškodb – med drugim Andree Lekić – pripravljalno obdobje zelo okrnjeno. Izpostavil pa je tudi odlično francosko predstavo. Allison Pineau, ki po evropskem prvenstvu prihaja v Ljubljano, je dosegla dva gola.

"Mislim, da glavna težava niso trije goli, ampak to, kako smo igrale na francosko obrambo. Slabo smo se gibale, bile zelo statične in naredile precej tehničnih napak. S takšnim številom teh bi nas premagala vsaka ekipa, ne le Francija," je priznala Lekićeva, ki zaradi poškodbe gležnja pred tedni seveda še ni stoodstotna. Iz skupine D je že napredovala Črna gora, ki ima tako kot Francija dve zmagi. V četrtek bodo na sporedu tekme v skupinah A in B.

Ne spreglejte