Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
19.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga prvakov rokomet Skjern RK Gorenje Velenje

Nedelja, 1. 10. 2017, 19.02

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Gorenje Velenje : Skjern

Velenjski rokometaši po zmagi nad Skjernom na vrh lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gorenje Velenje Skjern | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 3. kroga skupinskega dela evropske lige prvakov na domačem igrišču premagali danski Skjern z 31:29 (15:14).

Slovenski podprvaki so evropsko ligo prvakov začeli z dvema tesnima zmagama nad tekmeci iz španskega Leona in romunske Bukarešte, v današnjem tretjem dvoboju pa so v svoji Rdeči dvorani na kolena položili še favorita skupine C iz danskega Skjerna in se povzpeli na vrh lestvice. Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 5. oktobra, gostovala pri švicarski ekipi Kadetten Schaffhausen.

Prva polovica tekme je bila zelo izenačena. Velenjčanom je sprva manjše težave povzročal Markus Olsson, ki je dosegel uvodne tri gole za dansko zasedbo, a so ga hitro "disciplinirali", z dobro obrambo in raznovrstnimi napadalnimi akcijami pa so v deveti minuti povedli s 6:4. V nadaljevanju so nekajkrat zapravili priložnost za višjo prednost, taktično in tehnični zelo dobro podkovani gosti pa so to domačo "neodločnost" izkoristili in v 18. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (8:8). Do konca polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, v rahli rezultatski prednosti pa so bili vselej domači rokometaši, a si niso priigrali več kot dva gola prednosti.

Gorenje Velenje Skjern | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Izbranci nekdanjega hrvaškega selektorja na velenjski klopi Željka Babića prvi polčas zaključili z najmanjšo možno prednostjo (15:14), v začetku drugega pa z dokaj strpno igro v napadu imeli danske tekmece v svoji oblasti. A velenjski rokometaši so imeli vse večje težave z agresivno dansko obrambo, zavoljo tega je Babić nekajkrat v igro poslal sedmega igralca v napad. V 41. minuti so jih gosti ujeli (19:19), a nato je na sceno stopil vratar Klemen Ferlin, ki je v začetku sezone v zares izjemni formi. Po njegovih izjemnih posredovanjih so si ose v 48. minuti prvič na dvoboju priigrale tri gole prednosti (25:22).

Gorenje Velenje Skjern | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danska klop je nemudoma zahtevala minuto odmora, a ta ni spremenila razmerja moči na igrišču, Velenjčani so le minuto kasneje po golu Roka Ovnička povedli za štiri gole (27:23). Danci se navzlic slabemu izhodiščnemu položaju niso predali, med 50. in 53. minuto so naredili delni izid 3:0 in se povsem približali domačim rokometašem (27:26). V pravi rokometni srhljivki so Danci vseskozi dihali za ovratnik gostiteljem. V sami končnici so zadeve v svoje roke prevzeli najbolj izkušeni igralci, po zaslugi Matjaža Brumna in Žarka Pejovića so si dobri dve minuti pred koncem priigrali tri gole prednosti (30:27), kar je bila dovolj velika zaloga za tretjo zmago v skupinskem delu lige prvakov.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko medved in Alem Toskić, ki sta dosegla po pet golov, po enega manj sta prispevala Robert Markotić in Matjaž Brumen.

Gorenje Velenje : Skjern 31:29 (15:14)

Rdeča dvorana, gledalcev 1400, sodnika: Tzaferopoulos in Bethmann (oba Grčija).

Gorenje Velenje: Ferlin 1, Zaponšek, Cehte 1, Medved 5, Huseljić, Ovniček 3, Grebenc 1, Toskić 5, Potočnik 2, Golčar 1, Markotić 4, Verdinek 1, Kleč, Brumen 4, Pejović 3.
Skjern: Nielsen, Ivanišević, Olsson 9, T. Konradsson 2, Eggert 3, Mikkelsen 2, J. Konradsson 5, Stenbäcken 1, Myrhol 2, Christiansen, Rasmussen 2, Sondergaard 3, Aastrup.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (4), Skjern -.
Izključitve: Gorenje Velenje 10, Skjern 10 minut.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte