Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marko Šibila Velenje

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 10.05

6 let, 6 mesecev

Gorenje je našlo trenerja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V velenjskem rokometnem klubu so po nekaj tednih premisleka in pogovorov imenovali trenerja do konca aktualne in vsaj še za prihodnjo sezono. To je postal 53-letni Marko Šibila.

Namigi so postali realnost. Doktor Marko Šibila, 53-letni izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za šport in uveljavljeni predavatelj na izobraževalnih seminarjih Evropske rokometne zveze (EHF) je postal trener rokometašev Gorenja. Pogodba je podpisana do konca te sezone ter za naslednjo, klub pa ima nato možnost sodelovanje podaljšati še za eno leto. Šibila je nasledil Gregorja Cvijiča, ki se mu je vodstvo kluba zahvalilo za sodelovanje po zadnjem porazu na derbiju s Celjem.

S tezo, da bo njegova glavna naloga zbuditi potencial velenjske ekipe, ki je gotovo sposobna več, kot je pokazala v dozdajšnjem delu sezone, gotovo ne bomo na novo odkrili Amerike. Gorenjeva stvarnost pa je do konca sezone le še državno prvenstvo. Superpokalna in pokalna lovorika ne bosta pristali v rokah Velenjčanov, ki so že po dveh tekmah izpadli tudi iz pokala EHF.

Prvi trening na dan svetih treh kraljev

"Povabila k sodelovanju iz rokometnega kluba Gorenje Velenje sem bil zelo vesel. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi dosegli zastavljene cilje ter zadovoljili ambicije in potrebe lokalnega okolja ter hkrati tudi prispevali h kakovostnemu dvigu in prepoznavnosti slovenskega rokometa kot celote. Zame je bil velenjski klub vedno eden od najbolj prepoznavnih temeljev, na katerih stoji celoten slovenski rokomet. Večji del januarskega pripravljalnega obdobja bomo preživeli v domačem okolju, ki nudi primerne vadbene pogoje. Takoj se bomo posvetili tako kondicijskemu kot tehničnemu in taktičnemu treningu. Želim si tudi visoke homogenosti ekipe, saj so le dobro povezani igralci sposobni dosegati visoko zastavljene cilje. Odigrali bomo nekaj pripravljalnih tekem, na katerih želimo preveriti pripravljenost ekipe in posameznikov. Ob borbi za naslov državnega prvaka nas v spomladanskem delu sezone v klubu čaka tudi smiselna prenova moštva, saj ob koncu sezone kar nekaj nosilcev igre zapušča klub," je za spletno stran velenjskega kluba dejal Šibila, ki bo prvi trening vodil 6. januarja.

Plus novega trenerja v primerjavi z na primer tujci je, da igralce pozna iz svojih nekdanjih klubov, kjer je sodeloval s Stašem Skubetom, Anžetom Ratajcem, Mariem Šoštaričem, Blažem Klečem ...

Ne spreglejte