Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorenje rokomet

Nedelja, 1. 9. 2013, 14.38

8 let

Gorenje in Celje PL abonirana na zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometni državni prvaki iz Velenja so se odpravili na turnir v srbsko Kanjižo, Celjani pa so odigrali prijateljsko tekmo v Golovcu.

Velenjčani nastopajo na turnirju v srbski Kanjiži, kjer so v soboto odigrali dve tekmi. Sprva so bili z 39:23 boljši od turškega Niluferja, zvečer pa jih je čakal še obračun s hrvaškim podprvakom Nexejem. Odločilno prednost so si priigrali v drugem polčasu in slavili z 32:28. Danes Gorenje čaka še tekma z romunsko ekipo Rešice. Na turnirju nastopata še beograjski Partizan in reprezentanca Bahrajna.

Celjani so 14. pripravljalno tekmo odigrali z reprezentanco Kuvajta, ki je na pripravah v Podčetrtku. Nastopili so brez rahlo poškodovanega Urbana Lesjaka (bolečine v hrbtu), zamenjal ga le mladi Andraž Oštir (letnik 1996). Celjani so dvoboj v prvem polčasu odigrali malce premehko, kar so gostje izkoristili in ves čas zaostajali le za nekaj zadetkov. Trener Vladan Matić, ki je na tekmi priložnost ponudil vsem svojim igralcem, ni mogel biti zadovoljen predvsem z igro v obrambi, ki je prelahko dobivala zadetke. Zato pa je bila povsem druga pesem po odmoru, ko je Kuvajt prvič zadel šele v 45. minuti, in še to z igralcem več na igrišču. Pivovarji so na drugi strani zadevali z vseh položajev in tudi iz nekaj zelo atraktivnih akcij. Razlika se je tako ves čas višala, v zaključku tekme pa je priložnost dobil še mladi Oštir in obranil dve žogi. Njegov predhodnik Matevž Skok je zbral 17 obramb, najboljši strelec pa je bil Nemanja Zelenović s šestimi zadetki.

Ormožani so na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone gostovali v Gorišnici pri domačem 1. B-ligašu. Gostitelji so se odlično upirali "vinarjem", ki so pred maloštevilnimi gledalci prikazali slabo rokometno predstavo. Najvišja prednost v prid Jeruzalema je v prvem polčasu znašala pet golov (12:7, 13:8), v drugem pa štiri. Da je v zaključku tekme Gorišnica skoraj ujela Ormožane, je v golu borbenih domačinov poskrbel novinec Domen Škorc (kadetski reprezentant), ki je branil mogoče in nemogoče. Po prikazani igri je po koncu tekme lahko precej bolj bil razpoložen trener Gorišnice Sebastjan Oblak, na drugi strani pa Saša Prapotnika čaka veliko dela predvsem v obrambi. Ormož še vedno išče igralca, ki bo pomagal zapolniti vrzel v obrambi po odhodu Anžeta Kljajiča v Avstrijo, so sporočili iz kluba.

Zdesetkana ekipa Krke - igrali niso Robi Cvikl, Jan Irman in Matjaž Borovnik - je v prvem polčasu zadnje pripravljalne tekme proti Sevnici prikazala nekoliko slabšo igro, saj so gostje vajeti igre v prvem delu podredili sebi v prid in na odmor odšli z golom prednosti. V nadaljevanju srečanja pa so krkaši hitro ujeli posavsko ekipo in si do konca tekme priigrali štiri zadetke prednosti, poroča spletna stran novomeškega kluba.

Ne spreglejte