Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
21.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Pokal EHF rokomet RK Gorenje Velenje

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 21.40

6 let, 7 mesecev

Velenjčani s kopico težav

Gorenje v primežu številnih poškodb

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
gorenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ekipa Gorenja je začasno ožja še za enega rokometaša. To je krilni igralec Janez Gams, ki si je pred evropskima tekmama z Berlinom poškodoval koleno. Pregledi Anžeta Ratajca so omejeni zaradi šivanke. Vratar Klemen Ferlin je blizu vrnitvi.

Zunanja igralca Luka Mitrović in Anže Ratajec sta na bolniškem dopustu od torkovega derbija s Celjem. Prvi je utrpel zlom zadnje stene orbitalne kosti, drugi pa ima poškodovano koleno. Mitrovića v mariborski bolnišnici čaka nov kontrolni pregled vida, na podlagi katerega se bo konzilij zdravnikov odločil, ali bo celjenje poškodbe šlo po konzervativni poti ali bo potreben operativni poseg. Ta je vsekakor izredno zapleten in zahteven, saj se lahko po njem pojavijo težave z (dvojnim) vidom.

Svetovni klubski prvaki v Velenju

Pri nemški zasedbi, ki je bila izbrana za najboljše člansko moštvo iz Berlina v letu 2015, igra mladi slovenski vratar Mark Ferjan (183 cm, 1998), ki ima ob boku izkušene mentorje. Najbolj pomemben je zagotovo 40-letni češki vratar Petr Štochl (195 cm, 1976). Omenjena rokometaša sta le dva izmed 11 tujih igralcev iz lisjakovega brloga.

Tu so še trije Hrvati; Drago Vuković (LZ, 194 cm, 1983), Jakov Gujun (LZ, 203 cm, 1986) in Krešimir Kozina (KN, 196 cm, 1990), Islandec Fynn Ole Fritz (LZ, 194 cm, 1997), Srb Petar Nenadić (SZ, 195 cm, 1986), Norvežan Kent Robin Tönnesen (DZ, 194 cm, 1991), Španec Ignacio Plaza Imenez (KN, 195 cm, 1994), Danec Hans Lindberg (DK, 188 cm, 1981) in Šved Mattias Zachrisson (DK, 179 cm, 1990).

Na dosedanjih tekmah Bundeslige so se za najnevarnejše posameznike izkazali Nenadić, Zachrisson in Fabian Wiede (DZ, 192 cm, 1994). Prvi je na 11 tekmah dosegel 65, drugi 50, slednji pa 48 golov.

Najprej igla, nato preostalo

Podrobni pregledi Ratajca z magnetno resonanco so onemogočeni zaradi kovinskega tujka, so sporočili iz velenjskega kluba. Ta tujek ni nič drugega kot šivanka, ki je tam že dve desetletji.

Anže Ratajec (čepi) bo moral počivati vsaj nekaj tednov. | Foto: Vid Ponikvar Anže Ratajec (čepi) bo moral počivati vsaj nekaj tednov. Foto: Vid Ponikvar
V sredo Ratajca najprej čaka kirurški poseg (artroskopija), s katerim mu bodo v celjski bolnišnici odstranili kovinsko iglo, medtem pa preverili še, kako resna je poškodba kolena. V vsakem primeru bo 25-letni igralec primoran počivati vsaj nekaj tednov.

Niti drugi ne pokajo od zdravja

Zadnji je poškodbo - tudi on ima težave s kolenom - staknil Janez Gams, ki bi lahko odigral tudi na mestu srednjega zunanjega. Tam imajo Velenjčani največ težav, saj popolnoma zdrav ni niti Rok Ovniček. Ne povsem pripravljena sta tudi kapetan Niko Medved, ki celi raztrganino mišice ramenskega obroča, ter Rok Golčar, ki dela družbo tistim soigralcem z bolečim kolenom.

Klemen Ferlin se je poškodoval decembra lani. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Klemen Ferlin se je poškodoval decembra lani. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Klemen Ferlin pred vrnitvijo

Slabi sezoni, v kateri se je že zgodila menjava trenerja, so se tako pridružile množične težave z zdravjem, ki so se zgrnile nad Gorenje ravno pred evropskima dvobojema z Berlinom. Prvi bo v sredo (19.00) v Rdeči dvorani, drugi pa v soboto v nemški prestolnici. Nekaj optimizma vliva izboljšanje stanja pri vratarju Klemenu Ferlinu, ki je reden gost ambulant že skoraj leto dni. Da, tudi on zaradi kolena.

Zaradi vseh naštetih nevšečnosti so se članskemu moštvu približali ali vanj vstopili Tadej Mazej, Jan Tajnik, Kenan Pajt, Ibrahim Haseljić in Miljan Vujović. Gorenje je na šestem mestu lige Seha s tremi zmagami in šestimi porazi.

Strokovni pogled: Sašo Đurić, športni zdravnik:

"Anžeta Ratajca v sredo najprej čaka odstranitev kovinskega tujka iz kolena, tega so ga s prvimi pregledi odkrili povsem naključno, za tem pa še preostali pregledi. V torek ima Luka Mitrović v otorinolaringološki ambulanti bolnišnice v Mariboru kontrolni pregled, po katerem se bodo zdravniki odločili, ali bodo njegovo hudo poškodbo zdravili konzervativno ali z operativnim posegom.

Trenutno je najbolj pomembno, da Luka nima težav z vidom. Pretekli konec tedna si je koleno poškodoval še Janez Gams. Za kakšno poškodbo gre, bo znano v tem tednu, ko bo opravljen pregled z magnetno resonanco. Pri preostalih fantih se klubska zdravniška služba trudi, da jih čim prej usposobi za normalno igranje."
Ne spreglejte