Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2017,
13.05

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Darko Stojnić Matej Avanzo Željko Babić Gorenje velenje

Četrtek, 10. 8. 2017, 13.05

4 leta, 10 mesecev

Poškodba Darka Stojnića

Gorenje pol leta brez mladega asa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
željko babic babić | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

Rokometaši Gorenja bodo v sezono 2017/18 vstopili brez mladega krožnega napadalca. Darko Stojnić, ki je visok natanko dva metra, mora na operacijo levega ramena. Opravil jo bo čez nekaj tednov na Hrvaškem, po prvih napovedih pa se bo na igrišče vrnil ob koncu tega ali začetku prihodnjega leta. 

Velenjčani, ki spadajo med osrednje favorite za osvojitev najvišjih mest v državnem prvenstvu, nastopili pa bodo tudi v ligi prvakov, se na novo sezono pripravljajo pod vodstvom nekdanjega hrvaškega selektorja Željka Babića. Na položaju krožnega napadalca bodo kar nekaj mesecev pogrešali Darka Stojnića, ki bo konec meseca operiran na Hrvaškem, nato pa bo nastopilo obdobje rehabilitacije.

Druge možnosti ni bilo

Ose se pripravljajo na novo sezono. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ose se pripravljajo na novo sezono. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Bolečine v ramenu so se pojavile po predzadnji tekmi prejšnje sezone državnega prvenstva. Celotno poletje sem krepil mišice, da bi lahko bil do začetka priprav pred novo sezono znova na igrišču. V Krapini sem obiskal priznanega ortopeda Nikolo Čička, ki je dejal, da bo potrebna artroskopija, identično mnenje pa je nato podal še slovenski ortoped Klemen Stražar. Na žalost druge možnosti ni, potrebna je operacija, ki bo na sporedu konec avgusta na Hrvaškem. Upam, da bom lahko ekipi, v kateri pred novo sezono vlada izvrstno vzdušje, kmalu znova pomagal tudi na igrišču," je dejal 20-letni osmoljenec.

"Operacijo bo Darko opravil ob koncu avgusta, če bo vse normalno, pa bo za najhujše napore nared ob koncu tega ali v začetku prihodnjega koledarskega leta," je pojasnil direktor Gorenja Matej Avanzo, ki se bo v četrtek odpravil na Češko. Tam bo Gorenje nastopilo na pripravljalnem turnirju, tekmeci pa bodo poljski Piotrkow, češki Nove Veseli in madžarski klub Tatabany.

Babić bo poleg poškodovanega Stojnića pogrešal tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Matjaža Brumna, ki bo turnir izpustil zaradi družinskih obveznosti.

V času njegove odsotnosti bo skušal Stojnića nadomestiti kapetan mladinske ekipe Jan Tajnik, ki se bo za mesto v prvi postavi na položaju krožnega napadalca boril z Alenom Toskićem in Blažem Klečem.

Ne spreglejte