Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
5. 6. 2015,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 5. 6. 2015, 12.41

8 let

Francozinje bi imele Slovenke v svoji reprezentanci

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francija je tekmec ženske rokometne reprezentance v izločilnem dvoboju za svetovno prvenstvo. Prvo srečanje ekipa selektorice Marte Bon igra v nedeljo v Brestu.

Uvrstitev na veliko tekmovanje je dolgoletna želja ženske reprezentance. Zadnjič ji je to uspelo leta 2010. Do cilja Slovenkam stoji na poti le še ena ekipa, a to je odlična Francija. Selektorica Marta Bon se je odločila, da tekem z Avstrijo ne bo odigrala. Njena dekleta pestijo manjše poškodbe, že prej je bilo jasno, da reprezentanci ne bosta mogli pomagati Branka Zec in Maja Šon. Prva tekma bo v nedeljo v Brestu, povratna naslednjo soboto v Velenju.

"Naš cilj je odigrati čim bolje in hkrati ugotoviti, kje so posebnosti Francije. Priložnost želimo iskati na drugi tekmi v Velenju. Napetost v ekipi je, veliko je v igri, morda je to življenjska priložnost kakovostne generacije. Če hočeš uresničiti cilje in sanje, je treba narediti velik korak. Francija je velika stopnica za nas. Delovati moramo čim bolje. Hočem, da po prvi tekmi rečemo, da smo naredili vse in da bo to dovolj za svetovno prvenstvo," razmišlja Bonova.

Nina Jeriček je izkušena legionarka, ki je pomemben lik prav v francoskem prvenstvu. Igra namreč za Nimes. "Francija je ena od reprezentanc z najboljšo obrambo, ki je konstantna. Želim si, da bi tudi naša delovala na taki ravni. V napadu moramo biti zbrani, disciplinirani, potrpežljivi, ne izgubljati žog, če želimo ugoden rezultat," je prepričana kapetanka, ki, jasno, spremlja tudi francoske medije: "Zelo nas spoštujejo, dobili smo kar veliko komplimentov. Selektor je dejal, da bi nekaj naših igralk tudi sam poklical v reprezentanco, če bi imel možnost. Žreb bi lahko bil hujši, a tudi me nismo darilo, menijo Francozi."

V slovenski ekipi bodo tri vratarke, doma bo ostala mlada Aneja Beganović, Lina Krhlikar pa bo nastopila kljub zlomljenemu prstu na roki.

Ne spreglejte