Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Slovenj Gradec 2011 Marko Dujmovič Filip Banfro

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 11.46

6 let, 6 mesecev

Vrtiljak prestopov

Filip Banfro v Gorenje, Marko Dujmovič pred vrnitvijo domov?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
banfro dujmovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometaši Gorenja so si zagotovili obetavnega levičarja, v Slovenj Gradec pa se morda vrača nekdanji reprezentant.

Na koroško-šaleškem koncu Slovenije je prestopna dejavnost kar živahna. Iz Gorenja so sporočili, da so podpisali štiriletno pogodbo s kadetskim reprezentantom Filipom Banfrom. Obetavni levičar je sin nekdanjega reprezentanta Tetteyja Banfra, prihaja pa iz Slovenj Gradca. Za ta klub bo igral še v prihodnjih dveh sezonah in pomagal velenjskim mladincem, ki bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v drugi ligi.

Iz arhiva. Fotografija Marka Dujmoviča iz leta 2009, ko je še igral za Slovenj Gradec. | Foto: Vid Ponikvar Iz arhiva. Fotografija Marka Dujmoviča iz leta 2009, ko je še igral za Slovenj Gradec. Foto: Vid Ponikvar "Prestop v Gorenje je zame velik korak naprej, saj velenjski klub, ki je tudi finančno stabilen, poleg domačih tekmovanj igra tudi v ligi SEHA in ligi prvakov. Tudi s tem mi ponuja veliko boljše možnosti in pogoje za treniranje in individualni napredek. Prestopa v novi klub se zelo veselim, saj to prinaša nove izkušnje in odpira ogromno novih vrat. Moj cilj je, da se kot igralec dan za dnem skozi treninge in tekme razvijam, ob tem pa si želim, da ne bi zanemarjal šole in bi v prihodnjem šolskem letu maturiral," je za Gorenjevo spletno stran povedal mladenič, ki je za svoj koroški klub v lanski sezoni na 28 tekmah dosegel pet golov. Za mladince je na 19 srečanjih zadel 104-krat.

Vsekakor pa je v Slovenj Gradcu odprta tudi tema prihodi. Nebojša Bojić, komaj 19-letni vratar mladinske reprezentance Bosne, je že podpisal pogodbo. Strokovnjaki pravijo, da gre za izjemno obetavnega igralca. Korošci si želijo, da bi se vrnilo čim več sinov kluba.

Takšen je tudi Marko Dujmovič, ki je v lanski sezoni igral tako v Gorenju kot Celju. Pogovori o sklenitvi sodelovanja s tem levim zunanjim, ki ima tudi dva nastopa za slovensko reprezentanco in obilo izkušenj z mednarodne scene, vsekakor potekajo. Pred tem sta ekipo, ki jo bo v novi sezoni vodil Uroš Šerbec, okrepila že mlada Celjana Rok Cvetko in Nejc Drobež.

Ne spreglejte