Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
22.28

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Nemčija EP v rokometu 2024

Sreda, 10. 1. 2024, 22.28

3 mesece, 3 tedne

Ep v rokometu 2024 (M), 1. dan

Prvi dan EP že padel svetovni rekord, zmago Nemcev pospremilo več kot 53 tisoč navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
EP v rokometu: Francija - Severna Makedonija | Francozi so bili v uvodni tekmi EP boljši od Severne Makedonije. | Foto Reuters

Francozi so bili v uvodni tekmi EP boljši od Severne Makedonije.

Foto: Reuters

V Düsseldorfu se je danes zvečer začelo 16. evropsko prvenstvo v rokometu za moške, ki bo v Nemčiji potekalo do 28. januarja. Na spektaklu pred rekordnimi 53 tisoč gledalci, na priložnostnem igrišču na nogometnem stadionu, so domačini Nemci s 27:14 premagali Švico. V prvi tekmi prvenstva so bili Francozi z 39:29 boljši od Severne Makedonije, za Slovenijo pa se bo prvenstvo stare celine začelo v četrtek.

 

Tekmovanje so odprle reprezentance v skupini A. Na nogometnem stadionu Merkur Spiel-Arena sta se ob 18. uri najprej pomerili Francija in Severna Makedonija (39:29), po spektakularnem uradnem odprtju pa sta se pomerili še Nemčija in Švica, zmage s 27:14 pa so se veselili gostitelji.

Uvodna tekma domače reprezentance je bila razprodana, s čimer je padel tudi svetovni rekord po gledanosti posamezne rokometne tekme. Uvodno tekmo izbrane vrste gostiteljev prvenstva je namreč pospremilo 53.586 gledalcev. Rekord so potrdili tudi na Evropski rokometni zvezi, prireditelji prvenstva pa so prav za rekord na stadionu namestili celo 9.000 dodatnih sedežev. Tudi pred tem je bil rekord nemški. Leta 2014 si je 44.189 gledalcev ogledalo nemški klubski obračun Rhein-Neckar Löwen - Hamburg.

Tudi sicer pa je prodaja vstopnic že pred prvenstvom presegla 75 odstotkov. Vse to obeta dobro zapolnjene dvorane, ki vse po vrsti presegajo 12 tisoč sedežev.

Nemški navijači so poskrbeli za svetovni rekord. | Foto: Reuters Nemški navijači so poskrbeli za svetovni rekord. Foto: Reuters

Slovenska reprezentanca je na zadnjem prvenstvu stare celine zasedla 16. mesto, potem ko je izpadla že po prvem delu tekmovanja. Pred tem je bila leta 2020 četrta, na zadnjem velikem tekmovanju, na SP v Španiji lani, pa je bila deseta. Tudi na stavnicah pred EP v Nemčiji sodi nekje okoli desetega mesta. Prvo tekmo v skupini D (Berlin) bodo varovanci selektorja Uroša Zormana odigrali proti Ferskim otokom v četrtek ob 18. uri. Nato sledi Poljska v soboto (18.00) in Norveška v ponedeljek (20.30).

EP v rokometu 2024, 1. dan

Sreda, 10. januar:

Lestvice:

Ne spreglejte