Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2016,
17.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet Uroš Bregar liga prvakinj

Sobota, 20. 8. 2016, 17.40

6 let, 6 mesecev

Eden vrhuncev Krimove sezone že septembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
krim | Foto RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Foto: RK Krim Mercator/Uroš Pihner

Rokometašice Krima Mercatorja so priprave na novo sezono začele 25. julija, saj bodo že 10. in 11. septembra na Kodeljevem igrale kvalifikacijski turnir ta nastop v ligi prvakinj.

Krimovke so prve tri tedne trenirale v Ljubljani, nato so bile teden dni v Daruvarskih toplicah, zdaj pa so spet v dvorani v Stožicah. V novi sezoni je ekipa spet nekoliko spremenjena, predvsem pa ne bo več dozdajšnje kapetanke Tamare Mavsar, ki se je konec tedna z Vardarjem vrnila v Ljubljano na spominski turnir v čast Vinku Kandiji, zato pa bodo privrženci nekdanjih dvakratnih evropskih prvakinj v dresu Krima lahko prvič pozdravili njegove letošnje okrepitve.

To so slovenski reprezentantki Nina Jeriček in Ines Amon, Srbkinja Tamara Georgijev, Hrvatica Valentina Blažević in Francozinja Laura Kamdop, ki je trenutno lažje poškodovana in je vprašanje, ali bo na Kandijevem turnirju sploh igrala. Zagotovo pa ne bo Alje Koren, ki je po operaciji šele dobro začela s treningi.

"Treniramo v vzdušju olimpijskih iger, verjamemo, da uspešno, kako uspešno pa bomo videli že v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Nove igralke so se zelo dobro vklopile v ekipo, v tem času nismo imele nobenih težav. Že na turnirju v spomin na Vinka Kandijo nas čakajo prve tekme in se bomo lahko spoznale tudi v tej luči, ko bo morda že prišlo do določenega pritiska s strani trenerja Bregarja, ki bo od nas zagotovo želel, da opravimo določene naloge," je v pričakovanju prvih letošnjih preizkušenj Miša Marinček, ki je po odhodu Mavsarjeve prevzela kapetanski trak.

In ne le to: odlična vratarka je nadgradila tudi svojo stopnjo trenerske specializacije, tako da lahko v prihodnje brez dvoma pričakujemo tudi v tej vlogi.

Eden glavnih ciljev sezone bo seveda vrnitev naslova prvaka v Ljubljano. | Foto: Vid Ponikvar Eden glavnih ciljev sezone bo seveda vrnitev naslova prvaka v Ljubljano. Foto: Vid Ponikvar

V soboto z Zagorjem

"Čeprav je prihodnjo soboto na sporedu tudi slovenski superpokal v Portorožu (z Zagorjem, op. a.), ki ga bomo seveda želeli osvojiti, bosta za nas v pripravah na kvalifikacijski turnir za nastop v ligi prvakinj bolj pomembni tekmi z Odensejem in Budućnostjo. To bo naš vrhunec v trenažnem procesu, nato pa bomo skušali ekipo spočiti, da bi v kvalifikacijah, ki bodo v prvem delu sezone naš vrhunec, prikazali svojo najboljšo igro," je Bregar počasi z mislimi tudi že na najbolj pomembni tekmi v prvem delu sezone.

Krimovke bodo v polfinalu kvalifikacij, 10. septembra na Kodeljevem, igrale s slovaško ekipo Michalovce, dan pozneje pa z zmagovalkami dvobojema med ekipama Lublin iz Poljske in italijanskim Conversanom.

V novi sezoni bo proračun kluba na ravni lanskega, se pravi okoli milijon evrov, vendar bodo po besedah Deje Ivanović, članice izvršnega odbora kluba, ki skrbi tudi za stike z javnostjo, tretjino tega zneska namenili vračanju starih dolgov.

Ekipa Krima v sezoni 2016/17:

Vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić
Zunanje igralke: Mirjeta Bajramoska (MAK), Tamara Georgijev (SRB), Valentina Blažević (HRV), Nina Zulič, Nina Jeriček, Lara Hrnčič, Liza Omoregie (BOL)
Krilne igralke: Polona Barič, Ines Amon, Aneta Benko (HRV), Alja Koren
Krožne napadalke: Laura Kamdop (FRA), Vesna Milanović Litre (HRV), Aneja Beganović, Manca Jurič
Ne spreglejte