Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2012,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dragan Gajić svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 31. 12. 2012, 12.27

8 let

Dragan Gajić si na svetovnem prvenstvu želi kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po slovenskem sprehodu, ko so rokometaše Alžirije pustili kar 10 zadetkov zadaj, smo se pogovarjali z Draganom Gajićem, ki upa, da mu bo čez nekaj tednov okoli vratu visela kolajna s SP.

Slovenska rokometna reprezentanca je prvo in edino pripravljalno tekmo na domačih tleh odigrala v Slovenj Gradcu. Nasproti so se jim postavili Alžirci in bili od prve do zadnje minute povsem nemočni. Izbranci Borisa Deniča so jih nadigrali v vseh elementih rokometne igre, med tekmo vodili že z dvanajstimi zadetki razlike, na koncu pa se ustavili pri plus deset. "Mislim, da smo jih presenetili z igro v obrambi," je po tekmi dejal Dragan Gajić, ki je tekmo z Alžirci označil za pomemben test pred Savdsko Arabijo – prvo tekmico Slovenije na svetovnem prvenstvu. "Dobili smo občutek, kako bo vse skupaj videti proti Savdski Arabiji. Osredotočali smo se na igro ena na ena, dva na dva. Glede na to, da Savdska Arabija v obrambi igra še globlje, bo tudi to precej pomemben segment. Sedaj nas čaka močan turnir na Danskem, kjer bomo imeli priložnost igrati bolj globoko cono. Turnir bo zelo dobrodošel, minutaža se bo razporedila in tudi po njem ne bo neke pretirane utrujenosti,"

Prevečkrat so izgubljali z minimalno razliko

Omenjeni turnir bo na sporedu konec tedna, ne dolgo po njem, 11. januarja, pa fantje že potujejo v Španijo, kjer bo šlo zares. Interne cilje so si že postavili. "O njih bosta govorila selektor in njegov pomočnik. Zagotovo pa je želja vsakega športnika zmagati na vsaki tekmi," pravi "Gajo", ki je priznal, da sam cilja zelo visoko. Povsem zadovoljila ga bi kolajna. Pa so tega zmožni? "Najprej je potrebno res dobro odigrati turnir na Danskem. Da se ekipni duh še nekoliko dvigne. V preteklosti se je prevečkrat zgodilo, da smo izgubili za gol ali dva. Stremeti moramo k temu, da zmagamo na vsaki tekmi. Menim, da imamo zelo lepo priložnost, da napravimo dober rezultat."

Zaradi afere rokomet in svoje najbližje še bolj ceni

Gajić je v zadnjem času v življenjski formi. Žoge iz njegovih rok v vratih nasprotnika končujejo kot po tekočem traku. Kot da stavne afere sploh nikoli ne bi bilo. "V igri enostavno uživam. To mi je največje veselje. Mogoče zaradi dogajanja v Montpellieru znam še bolj ceniti kar rad delam in osebe, ki jih imam rad. Mislim, da se moja igra ni spremenila. Sem zelo sproščen. Soigralci, tako v klubu kot v reprezentanci, mi zaupajo. To je najbolj pomembno," pravi 28-letnik, ki si po tihem želi polfinala, v katerem se bi Slovenija srečala s Francijo, zelo vesel pa je tudi, da se je reprezentančni rokomet vrnil v Slovenj Gradec. " Ko smo se vozili na tekmo, sem razmišljal, kdaj sem nazadnje igral v tej dvorani. Mislim, da je bilo leta 2009. Res sem zelo vesel, da smo se zbrali v Slovenj Gradcu. Vse najboljše želim tudi tukajšnjemu klubu, za katerega upam, da se čim prej vrne v prvo ligo."

Ne spreglejte