Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2016,
14.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Kristianstad Branko Tamše Žiga Mlakar

Četrtek, 20. 10. 2016, 14.30

6 let, 6 mesecev

Celje PL pred tekmo s Kristianstadom

Dan resnice za Celjane v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Branko Tamše | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je ena ključnih tekem v skupinskem delu evropske lige prvakov. V soboto, 22. oktobra, se bodo ob 19. uri v gosteh pomerili s tekmeci iz švedskega Kristianstada, v primeru zmage pa bodo naredili velik korak k preboju v osmino finala.

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so pred zahtevno nalogo, na nasprotni strani igrišča jim bodo stali žilavi skandinavski tekmeci. Pri Kristianstadu ni rokometnih zvezdnikov, zato pa je v ekipi kopica bojevitih in neustrašnih igralcev, poleg švedskih pa zanjo igrajo tudi trije islandski, dva norveška ter po en črnogorski, ruski in norveški rokometaš.

Švedi nevarni za gol v vsakem trenutku

Š Gal Marguč in soigralci so pripravljeni na zahtevno gostovanje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gal Marguč in soigralci so pripravljeni na zahtevno gostovanje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida vedski prvak je na dozdajšnjih tekmah premagal le hrvaški Zagreb in izgubil proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, poljskemu in evropskemu prvaku iz Kielc ter nemškemu Rhein Neckar-Löwnu. Identični izkupiček z omenjenimi ekipami ima tudi slovenska zasedba iz Celja. Tu pa so še druge podobnosti.

Obe ekipi sta v tej sezoni v Frankfurtu izgubili za zadetek, v sezoni 2015/16 pa v ligi prvakov obe zbrali po sedem točk, osvojili sedmo mesto ter ostali na pragu uvrstitve v osmino finala.

"Gre za mlado, poletno, hitro, agresivno in zanimivo ekipo, ki goji moderen rokomet. Krasi jo čvrsta obramba in izjemno hitri prehodi v (pol)protinapade, premore pa tudi visoko mero drznosti pri zunanjih strelih. Igralci švedske ekipe ne gledajo in razmišljajo veliko pri strelih, v vsakem trenutku so nevarni za gol," je o Kristianstadu dejal Tamše in dodal: "Zavedamo se, da bo izjemno težko. Če bomo prikazali disciplinirano predstavo in igrali povezano vseh šestdeset minut, potem verjamemo, da imamo realne možnosti za uspeh."

Mlakar opozarja na hitre protinapade in strele od daleč

Žiga Mlakar verjame v uspeh slovenskih prvakov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žiga Mlakar verjame v uspeh slovenskih prvakov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Celjski desni zunanji igralec Žiga Mlakar je edini iz celjske zasedbe, ki se je s Kristianstadaom že srečal na igrišču. To se je zgodilo v dresu Maribora v sezoni 2014/15, ko je švedski klub v gosteh izgubil za zadetek, doma pa zmagal s +12.

"Švedska ekipa ima zelo glasno podporo s tribun in lepo dvorano, hkrati pa igra izjemno in je enakovredna vsakomur. V letošnji sezoni je pokazala, da je zelo kakovostna, ogrozila je tudi favorite, njena največja odlika pa so hitri protinapadi in streli od daleč. Na to se bo treba dobro pripraviti. Igrali bomo na zmago, le v tem primeru se bomo približali želenemu cilju. Zmaga na Švedskem je mogoča, a le v primeru naše zbrane in preudarne predstave," je pred odhodom v Skandinavijo dejal Mlakar.

Po tekmi v Skandinaviji bo v ligi prvakov zaradi kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018 krajši premor. Celjska zasedba bo nato naslednjo tekmo igrala 12. novembra, ko bo gostila slovensko obarvani madžarski Pick Szeged, kjer igrajo Mario Šoštarič, Matej Gaber in Staš Skube.

Derbi z Velenjčani že 15. novembra

Zaradi nastopa Gorenja v tretjem krogu evropskega pokala EHF so morali zamenjati termin slovenskega derbija v ligi Seha. Velenjski in celjski klub sta se z vodstvom regionalnega tekmovanja dogovorila, da bo tekma desetega kroga v Celju na sporedu v torek, 15. novembra, ob 18. uri.

Po prvotnem programu je bila tekma predvidena za 22. november. Velenjčani in Celjani so trenutno v ligi Seha na petem oziroma šestem mestu. Oboji so zbrali po tri zmage in s tem devet točk, zadnji so odigrali tekmo več (7). Na prvi medsebojni tekmi v Rdeči dvorani je slavila celjska ekipa s 27:26.
Ne spreglejte