Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 20.35

8 let

Četrti poraz "pivovarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od izida 5:2 je celjska barka v dvorani Zlatorog v tekmi 12. kroga državnega rokometnega prvenstva le tonila. Dolenjski rokometaši so vknjižili zmago in na lestvici prehiteli prvake.

Celjska zasedba je v uvodnih minutah mimo vrat Trebnjega sprožila kar nekaj strelov. Kljub temu so gostitelji po zaslugi dobre obrambe ter predvsem obramb vratarja Rezarja, prešli v vodstvo 4:1. Kaj kmalu se je na drugi strani razbranil še Ferlin.

Po izidu 5:2 so se napake "pivovarjev" v napadu vrstile, kar so razpoloženi in visoko motivirani Dolenjci izkoristili. Trimo je v 14. minuti preko Staša Skubeta, ki je zadel dvakrat zapored s strelom s tal, izenačili na 5:5. Po obrambi Ferlina je Radelj zadel za vodstvo gostov, kar je trenerja Celja PL Mira Požuna prisililo v minuto odmora v 15. minuti. Po njej je zamenjal še Vugrinca z Metličićem, Poklar se je preselil na sredino, Razgor pa na krilo. Tudi to ni pomagalo, saj je Zarabec le dve minuti kasneje povišal razliko na dva zadetka. Gostje so razliko povišali celo na +4 (9:13). Po petminutnem strelskem postu so se prebudili slovenski prvaki, zadela sta Gajić in Rnić, dve žogi je ubranil Rezar in razlika se je stopila na le en gol. Na polčas pa je Trimo po zadetku Skubeta odšel z vodstvom 15:13.

V drugem polčasu je celjski strateg aktiviral Kokšarova, malo kasneje pa še Pajoviča (ta se je v ekipo vrnil po zlomu ličnice), kar pa sprva ni prineslo rezultata. Gostje pod vodstvom Ivana Vajdla so ekspresno prišli do vodstva s s petimi zadetki in to ob igralcu manj na igrišču.

Poletna igra ekipe Trima in uspešna realizacija so ob vseh napakah gostiteljev prinesli celo +6 (16:22). Takrat je Miro Požun v igro poslala še Zormana, ob že tako poškodovanih Kokšarovu in Pajoviču. Po njegovem vstopu je dvakrat zapored zadel Toskić in znižal na štiri, vendar nove napake in zadete vratnice gostiteljev ali obrambe vratarja, so botrovale novemu zaostanku za šest. Po tem je sledilo nekaj celjskih minut, ko so z odlično igro v obrambi onemogočili goste in prišli do zaostanka za zadetek.

Nato je Skube tik preden bi sodnika gostom odvzela žogo, zadel za prednost dveh zadetkov. Po izključitvi Metličića sta zadela še Sušin in Radelj za novih +4. Požun je zahteval minuto odmora, po kateri so sicer gostitelji začeli nižati razliko, vendar so vselej gostom dovolili, da ne izpustijo razlike v svojo korist. Gajić je dobro minuto pred koncem znižal na zadetek zaostanka, a je Gorenac nato potrdil zmago gostov, za konec pa je celjsko desno krilo zgrešilo še peti strel s sedmih metrov celjskega moštva.

Ne spreglejte