Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
24. 2. 2016,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

derbi rokomet RK Gorenje Velenje

Sreda, 24. 2. 2016, 20.43

8 let

Celje vstalo od mrtvih, Gorenje pa prekinilo urok

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na derbiju 19. kroga 1. NLB lige je v domači dvorani Gorenje remiziralo s Celjani z rezultatom 24:24 (16:12) in ima tako na vrhu lestvice zdaj še vedno enako število točk kot pivovarski tekmeci.

Serija velenjskih porazov proti Celjanom je končana po 12 tekmah. V Rdeči dvorani je bilo 24:24 (16:12). Potem ko so Velenjčani vodili vso tekmo, večkrat tudi za štiri gole, so se Celjani v končnici približali in s tretjim izenačenjem na tekmi osvojili točko.

Mario Šoštarič je za Gorenje dal sedem golov, Nejc Cehte štiri. Benjamin Burić je zbral 14 obramb. Za Celjane je Žiga Mlakar dal šest golov, Luka Žvižej in Blaž Janc pa po pet. Ivan Gajić je imel štiri obrambe. Celjani zaradi zmage na prvi tekmi ostajajo na prvem mestu lestvice.

Ekipi se bosta do konca sezone pomerili še dvakrat v končnici najboljše šesterice prvenstva.

Celje ves čas gledalo v hrbet Gorenju

Gorenje se je postavilo v obrambno formacijo 6-0, Celjani pa z zdaj že značilno 5-1. Domačini so bolje in predvsem učinkoviteje odprli srečanje, imeli že v sedmi minuti priložnost za skok na tri gole prednosti, a je Urban Lesjak obranil sedemmetrovko Stašu Skubetu.

Vseeno so v naslednjih minutah Velenjčani prikazali več energije, odločnosti in tudi spočitosti. Na omenjeno prednost treh zadetkov so prišli trikrat. Odlični Mario Šoštarič, ki je pred tekmo dobil nagrado za oso leta 2015, pa je tik pred odhodom na odmor povišal na 16:12. Izvrsten prvi polčas je odigral Nejc Cehte.

Miha Zarabec na igrišču brez treninga

Pri Celjanih je kljub dvomom o njegovem nastopu zaradi poškodbe na mestu organizatorja igre vendarle večino časa preživel Miha Zarabec, ki od sobotne tekme s Flensburgom ni vadil. Pri Celjanih sta sicer zaradi poškodb manjkala Arthur Patrianova in Marko Dujmovič, pri Velenjčanih pa Miloš Božović in Klemen Ferlin.

Prednost je delal Benjamin Burić

Že po prvih petih minutah drugega polčasa je velenjski trener Marko Šibila vzel minuto odmora. Njegovi igralci so do takrat izgubili tri žoge, Celjani pa so razpolovili prednost. je zapravil priložnost, da bi bila razlika še nižja oziroma mu je Burić izvrstno obranil protinapad.

Prav vratarsko mesto je bilo tisto, na katerem so Velenjčani izrazito prevladovali. Po desetem posredovanju Burića je Šoštarič s sedmim golom letvico prednosti spet dvignil do številke štiri.

Ko se je zdelo že odločeno …

Ko so deset minut pred koncem prek prvenca Anžeta Ratajca razigrani in naostreni Velenjčani obnovili vodstvo za štiri gole, se je zdelo, da je derbi blizu odločenosti. A Gorenje je v štirih minutah izgubilo štiri žoge, Celje pa napravilo delni izid 4:0 in v 56. minuti drugič na tekmi izenačilo.

Iz polprotinapada je izjemno pomemben gol, potem ko so Imeli Celjani dve priložnosti za vodstvo, dosegel Michal Szyba. Ivan Gajić, skupaj z Lesjakom sta imela šest obramb, Burić na koncu 14, pa je prispeval izjemno pomembni zaporedni obrambi po strelih Janeza Gamsa z levega krila.

Po dolgem napadu so pivovarji izenačili prek Žige Mlakarja dobro minuto pred koncem. Rdeča dvorana je bila na nogah. Velenjčani so napravili še deseto tehnično napako v drugem polčasu, strel Zarabca v zadnjih izdihljajih srečanja pa je končal v okvirju vrat.

Ne spreglejte