Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
10. 11. 2016,
14.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Pick Szeged Staš Skube Mario Šoštarič Matej Gaber liga prvakov liga prvakov rokomet

Četrtek, 10. 11. 2016, 14.33

6 let, 7 mesecev

Pred tekmo Celja s Pick Szegedom

Nekdanji člani Gorenja prihajajo v Celje #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
navijaci celje vardar liga prvakov rokomet zlatorog | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Celjske rokometaše v soboto ob 19. uri čaka šesta tekma lige prvakov. V goste prihaja madžarski podprvak Pick s tremi Slovenci. Celjani imajo za zdaj tri točke, Madžari pet.

Potem ko so imeli Celjeni oktobra le eno tekmo v Zlatorogu, bo november v tem pogledu bistveno bolj darežljiv. Po sobotnem gostovanju madžarskega podprvaka Picka (19.00) bo na sporedu še torkov derbi z Gorenjem, 27. novembra prihaja v Celje beloruski Brest, tri dni zatem pa še regionalni ligaš in bosanski prvak Ljubuški.

Po reprezentančnih obvezah je trener Branko Tamše svojim najbolj obremenjenim rokometašem namenil nekaj počitka. Pick prihaja v Celje kot favorit. Ne glede na hudomušen celjski slogan Narežimo Pick, ki se seveda nanaša na pokrovitelja ekipe iz Szegeda.

Padel tudi Veszprem

Madžarski podprvak je v zelo dobri formi. Trenutno je na njegovem računu pet točk - remi z Rhein-Neckarjem, zmaga nad Zagrebom in Meškovom -, na zadnjem derbiju pa je zasedba, ki jo vodil odlični Juan Pastor, po treh letih premagala Veszprem.

Poleti so Madžari zamenjali skoraj vso ekipo. Vanjo je prišlo 11 novih igralcev, med njimi tudi trije slovenski reprezentanti: Matej Gaber (še vedno je poškodovan), Staš Skube in Mario Šoštarič. Vsi so nekdanji člani Gorenja, vse po vrsti Tamše odlično pozna, dva je treniral tudi sam.

Misli Branka Tamšeta na druženju z novinarji:



"Ekipa Szegeda se odloča za igro 5-1, ki jo pogosto kombinira z različico 5+1, torej z visokoraslim Jonasom Källmanom na špici, ter 6-0, ob igralcu več na igrišču pa tudi z inačico 4-2. V obrambi imajo pripravljene številne različice, trener Juan Carlos Pastor pa vselej zahteva agresivno obrambo s čim manj kontakta. V svojih vrstah imajo tudi določene 'lomilce kosti', torej močne igralce V izvajanju hitrega centra so zelo kakovostni, v napadu nevarni z vseh položajev, ob tem pa imajo na voljo velik nabor igralcev," je povedal Tamše

Luka Žvižej proti nekdanjim

Celjani večjih težav s poškodbami nimajo. Manjkal bo Žiga Mlakar, zato bo veliko breme na desni strani znova na plačih najboljšega igralca lige prvakov v oktobru Blaža Janca. Prva izbira na levem krilu in eden od poveljnikov obrambe je Luka Žvižej, ki je v Szegedu igral tri sezone.

Lažje doma kot drugje

Demoklejevega meča nad svojimi rameni Celjani nimajo, a uspeh je vsekakor bistveno lažje dosegljiv na domačem igrišču. Točka ali morda celo dve bi bili pomembni v bitki za uvrstitev med najboljšo 16-erico lige prvakov. Trenutno so Celjani na sedmem mestu v skupini s tremi točkami, kolikor jih je zbral tudi švedski Kristianstad.

Lovijo vsaj šesto mesto. Upajo se, da jih bodo pri tem podprli tudi gledalci. Zlatorog v letošnji sezoni - do zdaj sta v njem v ligi prvakov gostovala Zagreb in Vardar - še ni bil poln.

Ne spreglejte