Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
23. 11. 2014,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rhein-Neckar Löwen liga prvakov liga prvakov rokomet Branko Tamše Miha Zarabec

Nedelja, 23. 11. 2014, 18.38

8 let

Celjani utišali rjovenje levov: padel nemški podprvak!

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski rokometaši so v 6. krogu lige prvakov pripravili veliko presenečenje in v Zlatorogu premagali nemškega podprvaka Rhein-Neckar Löwen 32:28 (16:11). Zdaj imajo štiri točke v skupini A.

Že nekajkrat so bili celjski rokometaši zelo blizu presenečenju. Tokrat so na hrbet položili velikega favorita. V predlanski sezoni je v Zlatorogu padel Kiel, v lanski Flensburg, tokrat Rhein-Neckar Löwen, vodilno moštvo bundeslige, njen aktualni podprvak in lanski četrtfinalist lige prvakov. To je bila druga in najslajša celjska zmaga v sezoni. V skupini A ostajajo na petem mestu, četrti Montpellier jim beži za dve točki.

Celjani so podobno kot nekatere prejšnje tekme tudi srečanje proti Rhein-Neckarju začeli zelo dobro. Branko Tamše se je že od prve minute odločil od igre čim bolj odrezati švicarskega organizatorje igre Andyja Schmida, za kar sta skrbela Luka Žvižej in pozneje Tilen Kodrin. V napadu so bili pivovarji učinkoviti. Prvi strel, ki ni končal v vratih odličnega čuvaja mreže levov Niklasa Landina, se je zgodil šele v osmi minuti.

Svojo strelsko vlogo je spet odlično opravljal Ivan Slišković, ki je imel v prvem polčasu strel 4/5. Z izjemo prvega nemškega gola je bilo vodstvo v prvem polčasu ves čas v celjskih rokah. Prvič so slovenski prvaki za tri gole povedli v 17. minuti, ko je Blaž Janc kaznoval gostujoči poskus tesnega pokrivanja Miha Zarabca in Sliškovića. Tudi za prvi naskok za štiri gol je poskrbel Janc in enako za rezultat polčasa 16:11, potem ko je komaj polnoletni Sevničan odkril in kaznoval luknjo v obrambi nemških podprvakov.

Schmid je imel preganjavico

Dvorana – zbralo se je slabih 4000 gledalcev – je na noge vstala že v 28. minuti. Žvižej je Schmida preganjal celo na njegovo polovico igrišča. Sijajni Uwe Gensheimer je bil sicer popoln s sedmih metrov, iz igre pa je prvič zadel šele po odmoru.

Nemci so imeli precej preglavic v napadu in v prvem polčasu izgubili devet žog, Celjani zgolj štiri. Enajst prejetih golov do polovice tekme proti eni najboljših ekip planeta je izvrsten dosežek, a v visokem ritmu je bilo treba tudi nadaljevati.

To se je tudi zgodilo. Dva gola Miklavčiča, po eden Poteka, Zarabca in Razgorja s sedmih metrov in celjska prednost je zrasla na šest golov (19:13 in 21:15). Nikolaj Jacobsen, gostujoči trener, je drugo minuto odmora vzel že v 37. minuti. Odlično je pivovarjem kazalo tudi po dveh tretjinah tekme, ko je Razgor zadel še svojo drugo sedemmetrovko, nekaj trenutkov pred tem pa je kot prvi od Nemcev moral na klop Alexander Petersson zaradi prekrška nad Zarabcem.

Silovita Miklavčičeva levica

Na pravljičnih sedem golov bi se prednost lahko povzpela, če bi v drugem polčasu znatno manj izstopajoči Slišković realiziral protinapad. Njegov strelski delež je nadomestil Miklavčič, ki je blestel v obeh smereh, tudi z igralcem manj, pri levih pa se je razigral in ''razstreljal'' Mads Larsen, ki je v lanski sezoni v majici Aalborga kodral živce Gorenju.

Trinajst minut pred koncem je ta danski reprezentant s petim zadetkom približal svojo ekipo na glede na prejšnjo prednost bistveno ugodnejše štiri zadetke. Slišković in Zarabec sta dobila stalna spremljevalca, Gensheimerja in Groetzkega. A z dvema zaporednima goloma so se Celjani deset minut pred koncem spet povzpeli na plus šest (27:21). To še ni bilo vse. Obojestransko izključitev Larsena in Poteka so Celjani izrabili za skok na 28:21 v režiji Roka Žurana. Zadnje upe levov je z golom za 30:24 tri minute pred koncem s prvim golom iz igre razblinil David Razgor.

V naslednjem krogu Celjani gostujejo v Skopju, kjer se bodo Vardarju poskušali oddolžiti za tesen poraz v prvem krogu.

Ne spreglejte