Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2008,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2008, 18.19

8 let

Celjani so se poslovili z neodločenim izidom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja Pivovarne Laško in danskega GOG Gudmeja so se v zadnjem krogu drugega dela evropske lige prvakov (skupina 4) razšli z neodločenim izidom 30:30 (18:17).

Sobotna zmaga Picka iz Szegeda v Barceloni je Celju Pivovarni Laško onemogočila, da se tudi v primeru današnje zmage nad Gudmejem povzpne na tretje mesto v svoji skupini. Kljub temu, da je domača ekipa sklepno mednarodno tekmo v tej sezoni želela končati z zmago, je glede na prikazano predstavo lahko prezadovoljna z osvojeno točko proti ekipi iz dežele evropskega prvaka, ki je v tej sezoni odvzela skalp številnim uveljavljenim mednarodnim tekmecem, med drugim tudi španski Barceloni in madžarskemu Picku iz Szegeda. Celjani drugi del lige prvakov končujejo na zadnjem mestu, na šestih tekmah pa so dosegli zmago in neodločenim izidom ter doživeli štiri poraze.

Obe ekipi sta v prvem delu prvega polčasa povsem zanemarili obrambo, "revolveraški" začetek je bolj ustrezal gostujoči zasedbi, ki si je že po pičlih treh minutah priigrala dva gola prednosti (3:1). Za Celjane je bil v uvodnih minutah usoden komaj 20-letni veliki up danskega rokometa Mikkel Hansen. Eden od rabljev slovenskih rokometašev že na prvi tekmi na Danskem je z zunanjih položajev neusmiljeno zadeval mrežo Aljoše Rezarja, ki je bil tudi ob "čistih" strelih drugih igralcev Gudmeja povsem nemočen.

Celjani so se prebudili šele v drugi polovici prvega dela. Nekoliko agresivnejša obramba je hitro obrodila sadove, že nekoliko problematičen zaostanek štirih golov (8:12) iz 18. minute pa so hitro izničili in pet minut kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče (13:13). Končnica prvega dela je pripadla Celjanom: pobudnik preobrata je bil neuničljivi Rus Edvard Kokšarov, ki je z dvema zaporednima goloma v 24. minuti svoje soigralce popeljal do vodstva s 14:13, štiri minute kasneje pa se je na stropu dvorane Zlatorog svetilo najvišje vodstvo z dvema goloma prednosti (17:15).

Prva polovica drugega polčasa je bila znova v domeni danskih rokometašev, ki so si že v 34. minuti priigrali tri gole prednosti (21:18). S hitrimi in enostavnimi akcijami so tudi v nadaljevanju povzročali številne preglavice domačim rokometašem, pri katerih je šepala predvsem organizacije igre. Gostitelji so v 42. minuti znova zaostajali s štirimi goli (22:16), po domači minuti odmora pa je strateg gostiteljev Slavko Ivezič iz igre potegnil nerazpoloženega Davida Špilerja. To je prerodilo domačo igro, za nameček je pravi trenutek "eksplodiral" Mirsad Terzič, vratar Gorazd Škof je nanizal nekaj obramb, tako da je zaostanek v 48. minuti povsem skopnel (28:28).

V razburljivi končnici je sprva bolje kazalo gostom, ki so si tri minute pred koncem priigrali že dva gola prednosti (30:28), v prelomnih trenutkih dvoboja pa sta gostiteljem točko prinesla Edvard Kokšarov in Renato Sulić.

Ne spreglejte