Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2019,
19.11

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Zlatorog Flensburg Rokometna liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 15. 9. 2019, 19.11

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje Pivovarna Laško : Flensburg

Celjani po hudem boju izgubili proti Flensburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Tomaž Ocvirk | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prvem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti nemškemu Flensburgu s 24:25 (12:13).

Celje Pivovarna Laško maskota
Sportal Celjani za uvod v ligo prvakov doma za gol izgubili s Flensburgom

Celjski rokometaši so po hudem boju izgubili uvodno tekmo lige prvakov. Izbranci Tomaža Ocvirka so bili večji del prvega in večino drugega polčasa povsem enakovredni nemškim prvakom, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so malenkostno popustili in izgubili prvi par točk v domačem Zlatorogu.

Naslednja tekma v elitni skupini A jih čaka v soboto, 21. septembra, ko bodo gostovali v Barceloni. Ekipa slovenskega reprezentanta Jureta Dolenca je v soboto izgubila v slovensko obarvanem madžarskem Szegedu z 28:31.

Celjani so se po svojih najboljših močeh upirali trikratnim nemškim prvakom. V 12. minuti so resda zaostali za tri gole (4:7), a nato vendarle vzpostavili ravnotežje in v 20. minuti po golu Matica Grošlja izenačili na 8:8.

Do konca prvega polčasa se je na igrišču odvijal povsem enakovreden boj, slovenski prvaki pa so po bojeviti in zelo kolektivni predstavi - med strelce se je v prvi polovici polčasa vpisalo kar deset igralcev - na veliki odmor odšli z golom zaostanka (12:13).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa še bolj dvignili raven svoje igre in v 34. minuti po golu Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli s 15:14.

Hrvaški zunanji igralec v rumeno-modrem dresu je v naslednjem obdobju odigral pravo simultanko in svoje soigralce tri minute kasneje popeljal do vodstva s 17:15, v 39. minuti pa povišal na 18:15.

Strateg Flensburga Maik Machulla je nemudoma zahteval minuto odmora, po nekaterimi korekcijami na taktičnem in kadrovskem področju - ob tem je bil izključen tudi Grošelj - so njegovi varovanci v 42. minuti znižali na 17:18, v 46. minuti pa tudi ujeli slovenske prvake (19:19).

Celjska ekipa je v prelomnih trenutkih dvoboja imela kar nekaj kriznih trenutkov v svoji igri. V 57. minuti je po dolgem času znova zaostala (23:24), poldrugo minuto pred koncem dvoboja pa po golu Norvežana Goerana Johannessena za dva gola (23:25).

Šarac je dobro minuto pred koncem po atraktivnem "cepelinu" znižal na 24:25, Celjanom pa je za popoln preobrat zmanjkalo časa.

V celjski ekipi je bil na današnjem dvoboju najbolj učinkovit Šarac s petimi goli, štiri je prispeval Patrik Leban, tri pa Domen Makuc.

Celje Pivovarna Laško : Flensburg 24:25 (12:13)

Dvorana Zlatorog, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 2, Marguč 1, Šarac 5, Grošelj 2, Poteko 1, Žabić, da Silva 1, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc 3, Leban 4, Novak 1.

Flensburg-Handewitt: Burić, Bergerud, Golla 6, Hald Jensen, Glandorf 1, Swan 3, Wanne 2, Jeppsson, Joendal 1, Steinhauser, Versteijnen, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson 2, Jurecki 2, Röd 3.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Flensburg-Handewitt 2 (2).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Flensburg-Handewitt 10 minut.

Rdeči karton: /.

Izjave po tekmi:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Pred tekmo smo se dogovorili, da dvoboj z ekipo iz samega vrha evropskega rokometa odigramo po naših najboljših močeh, kar so moji fantje tudi naredili. Začeli smo malce rezervirano, premalo agresivno v obrambi. Ko smo to popravili, smo se vrnili v igro. V drugem delu smo nadzorovali potek, nato pa so nas presekale izključitve. Flensburg je spremenil še obrambno postavitev, ki nam je ob igralcu manj povzročala več težav. Izgubili smo ritem in na trenutke odigrali premalo odgovorno, da bi na koncu lahko zmagali."

Domen Makuc, igralec Celja Pivovarne Laško: "Pokazali smo borbo in željo, kot smo se dogovorili. Hvala izjemnim navijačem, ki so nas spodbujali skozi celotno srečanje. Bili smo malce premalo agresivni na začetku tekme, ko pa smo v drugem polčasu to popravili, smo se vrnili. Morda smo malce pretiravali z vnemo in si prislužili izključitve. Z nekaj tehničnimi napakami smo gostom dovolili, da se veselijo zmage."

Maik Machula, trener Flensburga: "Zelo smo veseli, da smo v Zlatorogu osvojili obe točki. Pošteno smo si oddahnili, saj ima Celje vedno dobro in zanimivo ekipo, tako da točk tukaj ni lahko osvojiti. Igrali smo dobro, bili smo dovolj agresivni, dobro smo se gibali in v napadu igrali pametno. Drugi del se ni začel po naših željah, šele po spremembi obrambe smo se uspeli vrniti."

Ne spreglejte