Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2020,
12.38

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Jernej Smisl EHF Celje Pivovarna Laško

Petek, 19. 6. 2020, 12.38

3 leta, 11 mesecev

RK Celje tudi uradno v ligi prvakov 2020/21

Celjani ostajajo del evropske elite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Celjani bodo še naprej nastopali v najmočnejšem evropskem tekmovanju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani bodo še naprej nastopali v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pričakovano še naprej del elite evropskega rokometa in se bodo tudi v novi sezoni merili v ligi prvakov, kar bo že njihova 26. sezona v tem tekmovanju. Del nje ste lahko tudi vi, tudi če ne bi bilo gledalcev, saj celjski klub v posebni akciji omogoča možnost, da postanete legendarno ime v dvorani Zlatorog. Trebanjci bodo slovenski rokomet zastopali v ligi EHF.

RK CPL
Sportal Celjanom pokal in kolajne, zdaj nestrpno čakanje na petek

Evropska rokometna zveza (EHF) je med 16 klubov (v zadnjih sezonah jih je bilo 24), ki bodo v novi sezoni nastopili v ligi prvakov, uvrstila tudi slovenskega prvaka RK Celje Pivovarna Laško. Celjani so se v pred kratkim prisilno končani sezoni uvrstili v izločilne boje, a so ti zaradi pandemije koronavirusa odpadli. V novi evropski sezoni, ki bo postregla z novim igralnim terminom, se želijo znova uvrstiti v izločilni del. Tekme bodo po novem med tednom, ob sredah in četrtkih ob 18.45 ali 20.45.

Sergej Rutenka
Sportal Ljubljenec slovenskih navijaških src na novi poti

"Postani legendarno ime Zlatoroga"

Slovenski prvaki bodo imena tekmecev v skupini lige prvakov izvedeli 1. julija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenski prvaki bodo imena tekmecev v skupini lige prvakov izvedeli 1. julija. Foto: Grega Valančič/Sportida Predsednik celjskega kluba Jernej Smisl ne skriva zadovoljstva, da slovenski prvak ostaja del evropske elite. "Veseli in ponosni smo, da smo zraven. Potrjuje se dobro delo vseh nas in naših predhodnikov, naših navijačev in sponzorjev, ki nam stojijo ob strani. V tem trenutku, ko se spreminja format lige, prav tako se začenja novo marketinško obdobje, termini tekem, je zelo pomembno za nas, da smo zraven. Za pozitivne spremembe, ki se dogajajo, je zaslužen tudi naš Gregor Planteu, ki se kot predsednik združenja evropskih klubov (FCH) pogaja z EHF. Prepričan sem, da bomo z ekipo, ki se bo borila na terenu, vsaj tako močni, kot smo bili v tej sezoni. Imamo mlade igralce, vsi so izjemno perspektivni in bodo leto starejši in bogatejši za sezono izkušenj. Potencial je velik, delovna vnema ogromna in verjamem, da bo Celje konkurenčno v Evropi. Do začetka sezone moramo vse pripraviti, imeti izdelane različne scenarije, saj je zaradi razmer veliko neznank, a mi bomo pripravljeni na izziv. Veliko nam tu lahko pomagajo tudi navijači in podjetniki, ki se lahko pridružijo projektu Postani legendarno ime Zlatoroga (svoje ime lahko zapišete v srce dvorane Zlatorog) in so tako skupaj z nami in ekipo, tudi če gledalcev ne bo v dvorani. To je možnost, da stopimo skupaj in postanemo še močnejši, projekt je namreč naravnan trajnostno in bo skrbel za sredstva, namenjena delovanju vseh selekcij našega kluba," je pozval navijače k pomoči v teh zahtevnih časih.

Ljubitelji rokometa v Celju upajo, da se bodo lahko hitro vrnili na tribune. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubitelji rokometa v Celju upajo, da se bodo lahko hitro vrnili na tribune. Foto: Grega Valančič/Sportida

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Srbija
Sportal Slovenke čaka na EP na Danskem zahtevno delo

V ligi prvakov bo nastopalo šest nekdanjih zmagovalcev (Vardar, Barca, ​​Flensburg, Celje, Kiel in Kielce), prvi krog pa bo odigran 16. in 17. septembra. Žreb skupin bo opravljen 1. julija na Dunaju.

V ligi prvakov bodo nastopili:

Meškov Brest (Blr), Zagreb (Hrv)), Aalborg (Dan), Barça (Špa), Nantes (Fra), Kiel (Nem), Flensburg-Handewitt (Nem), Veszprem (Mad), Pick Szeged (Mad), Vardar (SMa), Elverum (Nor), Kielce (Pol), Porto (Por), Motor Zaporožje (Ukr) in Celje (Slo)

Trimo Trebnje v ligo EHF

Rokometaši Trima iz Trebnjega bodo v naslednji sezoni igrali v evropskem pokalu EHF oziroma po novem v ligi EHF, je danes sporočilo vodstvo kluba. Trimo si je pravico do tega tekmovanja priboril s tretjim mestom v predčasno končani sezoni slovenske lige 2019/20.

Vodstvo kluba je po posvetu s pokrovitelji sprejelo odločitev, da bo Trimo v prihodnji sezoni nastopal v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju.

Trebanjski klub se tako v evropska tekmovanja vrača po desetih letih. Zadnjo tekmo v evropski konkurenci je ta klub igral 20. februarja 2010 proti španskemu Aragonu.

"V rokometnem klubu Trimo Trebnje smo si po desetih letih izborili možnost nastopanja v evropskih tekmovanjih. V sodelovanju s sponzorji smo se odločili, da sprejmemo izziv tekmovanja lige EHF. Tekmovalno in organizacijsko gledano je to tekmovanje precej zahtevnejše, a po drugi strani bistveno bolj zanimivo za navijače in sponzorje. Zavedamo se, da so izkušnje v takšnem tekmovanju zelo pomembne, ki pa jih ne moreš pridobiti, če ne poskusiš. Upamo, da bomo še na Dolenjsko pripeljali velike rokometne spektakle," je ob tem sporočil predsednik kluba Anton Janc.

Trimo bo začel evropsko sezono v drugem kvalifikacijskem krogu in ga od skupinskega dela ločita le še dve tekmi, so še sporočili iz kluba. STA

Ne spreglejte