Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
23. 12. 2015,
14.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović selektor priprave Miha Zarabec Jure Dolenec

Sreda, 23. 12. 2015, 14.23

8 let

"Če smo začeli prvi, bi morali biti prvi. To je logično, kajne?"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska rokometna reprezentanca se v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo na Poljskem v drugi polovici januarja.

Ekipa Veselina Vujovića bo v vroclavski skupini igrala s Švedsko, Španijo in Nemčijo. V drugi del napredujeta dve reprezentanci. V Zrečah vadi 19 igralcev, manjkata "bundesligaša" Matevž Skok in Borut Mačkovšek.

Ekipa se je zbrala v nedeljo, med prvimi. "Če smo začeli prvi, bi morali biti prvi. To je logično, kajne?" je v svojem slogu šaljivo dejal slovenski selektor, ki od naporne jeseni izžetih igralcev ni privil na najvišje obrate. V teh dneh želi zasedbo nekoliko odpočiti in osvežiti, rad bi, da igralci pokažejo pravo navdušenje in duh, "resni" del priprav se začenja od 26. decembra naprej.

"Moramo imeti prepoznavni sistem. Ne moremo biti odvisni od genialnosti Dolenca, Bombača, Zormana. Ko gre zares, odloča ekipa. Vedeti je treba, kaj in kako se igra. Raje kot na primer s 37:35 bi zmagoval s 24:22 ali 28:26. Veliko prostora za napredek je v obrambi. Rad bi unovčil genialnost in kreativnost igralcev ter definiral levega zunanjega, ki Sloveniji, po mojem mnenju, manjka za dober rezultat," razmišlja Vujović: "Potrebovali bi prvega Boruta Mačkovška, ki igra obrambo in napad. Bojim se, da za to še ni pripravljen."

Tradicija ni na slovenski strani

Selektor se bo vsaj na kratki rok bolj ali manj moral sprijazniti, da bo v obrambi moral menjavati igralca, kar bo seveda v določeni meri zavrlo želeno slovensko hitrost. Vujović se po drugi strani zaveda zahtevnosti skupine in dejstva, da Slovenija Španije in Nemčije na velikem tekmovanju sploh še ni premagala, Švedsko pa redko.

"Komaj čakamo, da se začnejo tekme"

"Mislim, da so to moje četrte priprave na veliko tekmovanje. V prvem delu si poskušamo povrniti moči, v zadnjem času smo v klubu glede na ritem lige prvakov igrali praktično le na tekmah. Z vzdušjem nikoli ni bilo težav, veseli smo, da prihajamo v reprezentanco in vidimo stare prijatelje. Dali bomo vse od sebe, da se karseda dobro pripravimo," razmišlja Jure Dolenec, ki že spada med izkušenejše igralce. Predvsem pa je za njim odlična jesen.

Na prvih pripravah pa je Zarabec. "Zadovoljen sem, da je me je selektor poklical. Zame je vse novo, na treningih se vsi trudimo, da upravičimo vpoklic. Na tekmah bo še dodatna razlika. Presenečen sem nad vzdušjem, vsak se lahko druži z vsakim, na igrišču bo to slovenski plus. Ko bomo vsi, bo to lepa slika. Komaj čakam, da se začnejo tekme in da pokažemo, da smo prava reprezentanca," pa so besede celjskega organizatorja igre.

Do začetka prvenstva Slovence čakajo štiri prijateljske tekme. Dve z Makedonijo (4. januarja v Krškem in 5. januarja v Celju) in dve s Hrvaško (8. januarja v Ivanić gradu in 9. januarja v Kopru).

Ne spreglejte