Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
12. 7. 2017,
22.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje evropsko prvenstvo Franjo Bobinac

Sreda, 12. 7. 2017, 22.12

6 let, 6 mesecev

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac

"Če dobimo prvenstvo, bo fenomenalno"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Franjo Bobinac: | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac je nekoliko presenetil, ko je na zboru članov ponosno oznanil, da se bo Slovenija v paru z Makedonijo potegovala za evropsko prvenstvo ali leta 2022 ali leta 2024. 

Konkurence v boju za tekmovanji je sicer kar nekaj, a slovensko gostiteljstvo – evropsko prvenstvo mladink se začne čez nekaj tednov, mladinci pa bodo v Sloveniji igrali prihodnje leto – bi bil lahko argument v slovenski prid. Tudi prireditev žreba na Ljubljanskem gradu je pokazala, da slovenskemu rokometu ugled raste, kar bi bilo brez rezultatov zelo težko izvedljivo.

"Če dobimo prvenstvo, bo fenomenalno. Če nam ne uspe za leto 2022, kandidiramo za 2024. To je načrt B. O kandidaturi sva se pogovarjala s predsednikom makedonske rokometne zveze, ki ga poznam in cenim, saj je vrhunski gospodarstvenik. Tudi sam je ocenil, da bo njihova samostojna kandidatura težja, zato je iskal partnerja. Našel ga je v Rokometni zvezi Slovenije. Ne, nikakršnih težav nisem imel s tem, da smo polfinale in finale ter tekmo za tretje mesto pripeljali v Slovenijo," je novi projekt utemeljil prekaljeni menedžer in se dotaknil še nekaterih tem.

Evropsko prvenstvo na domačih tleh bi lahko bilo krona Bobinčevega mandata. Predsednik RZS je od leta 2008. | Foto: Vid Ponikvar Evropsko prvenstvo na domačih tleh bi lahko bilo krona Bobinčevega mandata. Predsednik RZS je od leta 2008. Foto: Vid Ponikvar

Na primer Gorenjevega sponzorstva lige prvakov in evropskega prvenstva. Ovrgel je tezo, da to zvišuje marketinški potencial rokometnemu klubu Gorenje: "Čeprav se na prvi pogled zdi tako, dejansko ni neposredne povezave. Ekipa, ki vodi blagovno znamko Gorenje, ki je ena od blagovnih znamk korporacije Gorenje, ni pa edina, se je odločila, da bi prek sponzorstva uveljavljala ugled blagovne znamke na nekaterih ključnih trgih."

"V tej panogi je treba povečevati ugled. Sponzorstvo v tako propulzivni panogi, kot je rokomet, je fantastična vstopnica za razmerje med tem, kar dobiš in kar vložiš. Želeli smo tudi zapolniti prostor, da se tega ne bi lotil kdo od konkurentov. Še posebej bo to pomembno med evropskim prvenstvom pred našim pragom na Hrvaškem."

Ocena evropske sezone

Velenjčani se po treh letih spet vračajo v ligo prvakov. Tri pa je tudi številka slovenskih klubov, ki jih bo Slovenija v novi sezoni imela med elito. Kako pa Bobinac ocenjuje prejšnjo sezono?

"Celje je odigralo vrhunsko sezono. Za las se mu je izmuznila uvrstitev med evropsko šestnajsterico. Krim je s pomlajeno ekipo v prvem delu napravil fantastično. Žal krimovkam ni uspelo priti v četrtfinale, ampak že uvrstitev med dvanajsterico je lep uspeh glede na vse dogajanje. Lepo je, da se ligi prvakov spet pridružuje Gorenje."

"To je lepo priznanje za slovenski rokomet. Pričakujem, da se bodo Velenjčani dobro borili in dosegali odmevne zmage. Pretirano velikih pričakovanj nimam, to je povezano s financami. Tako Gorenje kot Krim sta vrhunski kovnici kadrov, po drugi strani pa imata potencial za uvrščanje v drugi krog. Precej pa je odvisno tudi od sreče."

Kaj pa dekleta?

krim splošna | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Dela in izzivov pa je še precej. Eden od njih je žensko prvenstvo. Nekatere tekme so obiskane izjemno slabo, razlike med vodilnimi in tistimi pri dnu lestvice so velike, tudi medijsko je tekmovanje slabo pokrito. Kje in kako presekati gordijski vozel?

"Morda je začetek tega sekanja gordijskega vozla druga zaporedna uvrstitev reprezentance na veliko tekmovanje. Če bi dekleta solidno igrala v Nemčiji, bi bila to lahko spodbuda za delo v klubih."

"Če bo delo boljše, se bo našlo tudi več sponzorjev. Tokrat je reprezentanca tista, ki lahko začne pozitivni krog večjega zanimanja za ženski rokomet. Se pa strinjam, da je marsikaj treba postoriti. Če bi bilo vse idealno, bi bilo dolgčas (nasmešek, op. p.)."

 

Ne spreglejte