Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 11.37

8 let

Brumen: Mislili smo, da bo lažje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometni navdušenci na Obali so od derbija z Gorenjem in predvsem od svojih ljubljencev zagotovo pričakovali veliko, dobili pa ravno nasprotno - poraz in rajanje Velenjčanov.

Če je bila Bonifika še teden dni nazaj prizorišče veselja, "fešte", zgodovine, so se tokrat nanjo zgrnili črni oblaki. Črni oblaki v obliki velenjskega Gorenja, ki so Primorce od drugega mesta v domačem prvenstvu in nastopanja v ligi prvakov, kjer so letos tako superiorni, še bolj, mogoče že odločilno oddaljili. Da bodo gledalci iz dvorane odhajali slabe volje, je nakazal že prvi polčas. Osem zadetkov zaostanka je po tridesetih minutah igre pač preveč. "Bil je eden izmed naših boljših prvih polčasov. Primerjal bi ga s tistim proti Valladolidu ali pa Celju," se je po tekmi strinjal trener Velenja Branko Tamše, ki je za padec v drugem polčasu in približevanje Kopra okrivil podzavest: "To je tista velika prednost osmih, devetih zadetkov, ko nasprotnik nima kaj izgubiti in lahko igra lahkotno ter izkorišča vse priložnosti, ki jih dobi. To se je zgodilo tudi nam, ampak mislim, da naše zmage niso nikoli ogrozili." Tekmo je zaznamovalo tudi veliko število sedemmetrovk, ki pa jih "ose" niso najbolje izkoriščale. Od sedmih poskusov so bile uspešne samo trikrat. "Pri najstrožjih kaznih smo imeli kar veliko smole. Trikrat smo zadeli stativo, eno pa je ubranil Škof. Smo pa po drugi strani z veliko požrtvovalnostjo te zgrešene strele popravili v obrambi in s hitrimi protinapadi izničili zgrešene sedemmetrovke."

"Sodnika na tekmo nista vplivala"

Med tekmo, najbolj v drugem polčasu, je kar nekaj sočnih besed padlo na račun sodniškega para, ki predvsem po mnenju koprske klopi in gledalcev v dvorani svojega dela ni opravljal nepristransko, s čimer pa se Tamše ne bi strinjal: "Sodniški kriterij je bil enak na obeh straneh. Videli smo veliko izključitev, veliko napak na obeh straneh. Sam mislim, da sodnika na potek tekme nista vplivala." Podobnega mnenja je bil tudi Matjaž Brumen, ki kljub porazu po tekmi za sodnike ni našel grdih besed. "Sodnika zagotovo nista kriva za poraz. Delala sta napake, kot vsak sodnik, a mislim da nenamerno." Po mnenju najboljšega strelca tekme (dosegel je kar enajst zadetkov) so bili razlogi za poraz drugje: "Ni bilo prave želje, mogoče smo mislili da bo lažja tekma. Velenjčani igrajo hitro in kaznujejo vsako napako. Zgodilo se je točno to. Potem pa loviš in loviš, a na žalost nam ni uspelo." Upanje umira zadnje, pravijo, česar se zaveda tudi Brumen, ki si želi, da sobotni poraz še ni dokončno slovo od drugega mesta. "Predvsem si želim, da do konca vse tekme odigramo tako kot znamo in ne ponovimo takega prvega polčasa. Ni lepo, predvsem do gledalcev, ki so nas prišli spodbujat."

Še en korak Gorenja do končne krone

Da so rokometaši Gorenja z zmago nad četrtfinalistom lige prvakov naredili še en korak proti naslovu državnih prvakov, se je po tekmi strinjal tudi Jure Dolenec, ki je vidno zadovoljen dejal, da bodo v podobnem ritmu nadaljevali tudi naprej. "Prvi polčas je bil res vrhunski. Vse nam je šlo, napad, obramba, v vratih razigran Gajić. Je pa bilo za pričakovati, da bomo v drugem polčasu nekoliko padli. Mogoče smo padli nekoliko preveč, a zmaga ni bila nikoli ogrožena. Tekmo smo rutinirano pripeljali do konca, kljub temu, da nam v drugem delu ni šlo po naših željah," je še dejal Dolenec.

Ne spreglejte