Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 19.47

8 let

Brez večjih premikov legionarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V rokometni sezoni, ki se bo začela v teh dneh v domala vseh evropskih državah, bomo znova spremljali tudi kopico slovenskih rokometašev na začasnem delu v tujini.

Število tistih, ki si bodo v sezoni 2008/09 kruh služili v tujini v prvih ligah (23), se v primerjavi s preteklimi sezonami pravzaprav ni spremenilo. Največ slovenskih rokometašev bo igralo na Pirenejskem polotoku in to v klubih, ki v veliki meri sodijo v sam evropski vrh. Španijo je zapustil Ognjen Backovič ter se preselil k hrvaškemu Zagrebu, kjer so sestavili izjemno ekipo. Njihov slogan je: vrnitev na evropski vrh. V teh dneh bo znano – po odločitvi arbitražne komisije Evropske rokometne zveze – ali se mu bo v moštvu pridružil še Gorazd Škof. Podobno kot Backovič je Teucro zapustil Jure Jeraj, ki pa se je preselil v drugo špansko ligo, h klubu ARS Palma del Rio. V drugi ligi, pri Cangasu, bodo igrali kar trije Slovenci - Mitja Lesjak, Borut Ošlak ter Luka Kisovec.

V najmočnejši rokometni ligi, nemški Bundesligi, vztrajata Vid Kavtičnik in Roman Pungartnik, medtem ko se je Boštjan Hribar poslovil ter preselil v Koper. V drugi nemški ligi pri Tus N-Lübbecku pa se bo preizkusil dolgoletni član Gorenja, Luka Dobelšek.

Na Madžarskem se je Luki Žvižeju, ki se je odlično znašel pri Pick Szegedu, pridružil David Koražija. A ne bosta stala na istih bregovih, saj je Koražija postal član Szegedovega najhujšega rivala Veszprema.

Francoska prva liga je še vedno "domovanje" Jureta Natka, prav tako tudi Tadeja Sveta. V Sarajevo pa je po neposrečeni sezoni v Zagrebu prestopil Branko Bedekovič, ki tam sodeluje s slovenskim trenerjem Gregorjem Cvijičem. Danska liga se je povečala za še enega slovenskega člana. Potem ko je izjemno zadovoljen Goran Kozomara na severu Evrope, se je tja preselil tudi vratar Primož Prošt. V Avstriji in Švici vztrajata, in tudi uspešno nastopata, Dušan Podpečan ter Mare Hojč.

Rokometne sezone so tik pred vrati, prvi bodo štartali v Bundesligi, že to sredo. Madžari odpirajo novo sezono 10. septembra, španska liga se bo začela istočasno kot slovenska (13. septembra), prav tako francoska.

Ne spreglejte