Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
22. 9. 2015,
19.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Marguč Gal Marguč David Razgor Simon Razgor Nikola Karabatić rokomet liga prvakov liga prvakov

Torek, 22. 9. 2015, 19.32

6 let, 7 mesecev

Brat z bratom in brat proti bratu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometna liga prvakov ponuja kar nekaj družinskih oziroma bratskih zgodb.

Družinsko-športne povezave so na Sportalu kar redne gostje. Pisali smo že o partnerjih na trenerskih klopeh, bratih na igrišču, v reprezentancah in pospremili bratski derbi Žvižejevih v ulični košarki. Tokrat bomo preverili bratske vezi v rokometni ligi prvakov. Kot navaja Evropska rokometna zveza (EHF), je med 628 prijavljenimi igralci v 28 klubih 23 bratskih parov, kar pa ni popolnoma res.

Vse spodaj popisane družinske naveze niso bratske. Ljudskim množicam sta od Slovencev morda najmanj znana Tilen in Anže Dobovičnik, celjska fanta, rojena leta 1998, ki sta bratranca. Celjska sinova sta tudi levoroka brata Marguč. Gašper se je je pred dobrim letom preselil v Veszprem, s katerim je lani osvojil vse madžarske lovorike, ligo Seha in igral v finalu lige prvakov. Njegove čevlje je v Celju obul Blaž Janc, njegova rezerva pa je Gašperjev brat Gal, še en član srebrne kadetske generacije s svetovnega prvenstva, ki pa je žal na začetku sezone poškodovan.

Klubsko "ločena" sta že vrsto sezon tudi brata Razgor. Tridesetletni Simon uspešno igra za Meškov Brest, medtem ko je štiri leta mlajši David še vedno zvest Celju. Nadaljujeta družinsko tradicijo, saj je bil izvrsten rokometaš in je še vedno trener tudi njun oče Igor.

Niko in Luka spet skupaj, tokrat v Parizu

Najslovitejša bratska dvojica se piše Karabatić. Po nekaj letih sta Nikola in Luka spet združena pod eno streho, pri Parizu. Denis Rutenka je član Meškova, Sergej pa že vrsto let Barcelone. Tonči in Josip Valčić iz Zagreba prihodnjo soboto ne bosta gosta Zlatoroga, saj je Josip poškodovan.

Igor in Ivan Karačić igrata celo za različna kluba in različni reprezentanci. Igor (Vardar) za Hrvaško, Ivan (Baia Mare) pa za Bosno. Danska brata Rene in Henrik Toft Hansen sta člana Kiela in Flensburga …

Ne spreglejte