Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
10. 3. 2017,
15.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

Branko Tamše Luka Žvižej liga prvakov Celje Pivovarna Laško PPD Zagreb

Petek, 10. 3. 2017, 15.33

6 let, 6 mesecev

Branko Tamše po usodnem Zagrebu: Pol igralcev je jokalo #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

1

Zagreb Celje tamše tamse | Foto Martin Metelko/Sportida

Foto: Martin Metelko/Sportida

"Treba je ostati pozitiven," po dramatičnem izpadu iz lige prvakov – po porazu 21:23 proti Zagrebu – pravi trener rokometašev Celja Branko Tamše. "Zmagati v Zagrebu je bila misija nemogoče," je dodaja Luka Žvižej.

"Med sezono smo kazali odlične, dobre in slabe tekme. Ne bi rad govoril o posameznikih, ki so navsezadnje priigrali vstopnico za zadnjo tekmo, ki je odločala o osmini finala. S Kielcami in Rhein-Neckarjem smo pokazali, kakšen je naš slog igre. Na zemljevid smo postavili veliko igralcev, druge, ki so Sloveniji pomagali do svetovnega brona, smo vrnili v formo," se je trener Celja Branko Tamše ozrl na sezono, v kateri se njegovi ekipi tretjič zapored ni uspelo zavihteti med najboljšo šestnajsterico lige prvakov. Celjani so zbrali devet točk za tri zmage in tri remije.

Fotogalerija Martina Metelka:

Fotogalerija
1 / 52

Drugič zapored je bilo usodno gostovanje pri Zagrebu. Ta je slavil s 23:21. Celjane pa je morda še bolj kot poraz bolela nemoč proti sodnikom: "Pol igralcev je v garderobi jokalo. Žal mi jih je. To so stvari, ki poberejo energijo. A treba je ostati pozitiven. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas podpirali v dobrem in slabem, prepoznali, kar si želimo – igrati lep rokomet." Še več Tamšetovih misli pa v videu.

Luka Žvižej po tekmi ni leporečil. Kapetan je morda odigral zadnjo evropsko tekmo za Celje, saj se njegovi pogovori s klubom vlečejo že (pre)dolgo.

Vujović ostal diplomat

"Žal mi je, da zdaj prihaja do tega, da kluba, ki sta navsezadnje prijatelja, pokvarita odnose zaradi sodniških odločitev. Jasno je, da sodnika nista imela svojega dne, če sta to počela namerno ali ne, ne morem razglabljati," je za sobotno Ekipo dejal selektor Veselin Vujović, nekdanji trener Zagreba in selektor slovenske reprezentance, ki se je ogradil od podrobnih ocen sojenja: "Celotna tekma mi ni bila všeč. Ni mi bilo všeč sojenje, ni mi bil všeč rokomet in ni mi bilo všeč obnašanje enih in drugih."

Vujović je celo posredoval, da je odvrnil celjske reprezentante od rohnanja na sodnika po koncu tekme: "Trudil sem se, da pridem čim prej do njih, ko mi je uspelo, pa sem Poteku, Zarabcu in Jancu rekel, da jih prosim, naj se obnašajo športno in korektno. Da ne morejo z zmerjanjem sodnikov ali delegata nič spremeniti, lahko pa si prislužijo kazen in s tem ogrozijo svoj nastop na reprezentančni akciji. Ko te evropska zveza kaznuje, lahko kazen uveljavi tako na klubski kot reprezentančni ravni. Rekel sem jim, naj se obnašajo športno. Če se Celjani čutijo oškodovane, pa naj klub vloži pritožbo. Rezultata s tem ne bodo spremenili, lahko pa dosežejo vsaj to, da bosta kaznovana sodnika."

 

Ne spreglejte