Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2013,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tomaž Čater

Četrtek, 30. 5. 2013, 12.27

8 let

Beloruske rokometašice prevzema Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tomaž Čater, nekdanji slovenski reprezentant in rokometaš Celja, je prevzel selektorski stolček ženske beloruske reprezentance. Obljubil je štiriletno zvestobo.

Po Borisu Deniču, ki bo prihodnjo sezono prevzel Dinamo iz Minska, je slovenski rokomet dobil še eno belorusko priznanje. Žensko reprezentanco je prevzel Tomaž Čater, ki je med drugim v preteklosti tudi sedemnajstkrat oblekel dres slovenske izbrane vrste. "Pogovori so prek moje partnerice Anje Stepanove potekali že od lanskega oktobra," je Sportalu zaupal glavni akter. Stepanova, sicer Belorusinja, se je po štirih sezonah v Celju ter dveh v Zagorju in Avstriji, kjer sta s Čaterjem delovala skupaj, zaradi bankrota tamkajšnjega kluba vrnila v domači Minsk, kjer je takoj dobila novega delodajalca. "Po dogovoru s predsednikom rokometne zveze sem v Minsk lani decembra prišel tudi sam. Takoj sem začel delati z žensko kadetsko reprezentanco. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo sicer nismo bili uspešni, a vodilni so bili kljub temu zadovoljni z mojim delom," nam je dejal Čater, ki se je obvezal, da bo članice vodil štiri sezone. "Po pogovoru s predsednikom zveze si želijo spremembe. Želijo si gojiti moderen rokomet, ki se igra v Evropi, in trenerjev iz naših krajev."

Poleg članske reprezentance so Čaterju dodelili nalogo, da z enim očesom spremlja tudi mlajše selekcije. Seveda bo fokus pri članicah, s katerimi se želi uvrstiti na EP 2014. V kvalifikacijah za prvenstvo stare celine, ki ga Belorusija ni okusila od leta 2008, ga čakata oviri, imenovani Romunija in Norveška. Veliko se sliši tudi s slovenskim selektorjem Deničem, ki, kot že rečeno, prevzema beloruskega paradnega konja. "Dinamo je velik klub. Verjamem, da bo Boris pri njem naredil še veliko."

Ne spreglejte